Ne joči, Sadie!

Včeri sem pr Baru vidla, da bojo imel eno dražbo, na kateri bojo prodajal katrco. Men se je kar milo storilo (7 let sem vozila katrco) in srček mi je začel radostno nabijat in zato sem doma prišla na dan z idejo, da jo grem kupit. Ideja ni bila lepo sprejeta :( . Tudi če sem predlagala, da prodam golfa in greva za ta keš parkrat na Maldive.

Na katrco mam posebej lepe spomine. Moja je bla temnozelena in v tistih rokerskih cajtih sem bla ta huda frajerka. Sicer je bila jeba, če je bil mraz, ker so šipe zaledenele tud znotraj, ampak prišli smo pa povsod. Katrca je bla eden najboljši džipov. Kolikorkrat sem tako krenila v neznano. Litrco Grajskega črnega na sedež in sem jo mahnila. Po eni tistih makadamskih cest, na koncu katerih je vedno poletje.

Da ne izgubljam besed o njenih kapacitetah. 11 se nas je lahko peljalo z njo. No, res je bilo to samo enkrat, pa še takrat nas je ustavil policaj. Je reku – matr, kolk vas je kle notr?? Pa jst – ene 6. Pol pa on – no, sam da se naujo uni v prtljažniku zadušili.

Pa ko smo se vračale s puncami z žura na Vrhniki. Smo imele tako politiko: tja grede sem vedno jst vozila, nazaj je mogla pa ena druga. No, torej … Nazaj grede sem jst ležala na zadnjih sedežih in se mi je prav fajn vrtelo, ena prjatlca je vozila in vsakič, ko je pritisnila sklopko, zavpila – šaltaj, ta druga, na sovoznikovem sedežu, je pa šaltala. Jao, če bi takrat ata vedel … Do konc lajfa bi imela hausarest in bi bla še vedno nedolžna.

Ampak napočil je čas, ko so se doma odločili, da jo prodamo. Tud brata sta namreč naredila izpit in smo kupili ‘mal boljši’ avto, da se ne bomo vsi trije prevažal v tej trugi na kolesih. Mojbog, kako sem jokala. Smo dali oglas v Salamona. Takoj je nekdo poklical, en nadut tepec, dal keš in jo odpeljal. 10 minut sem imela, da sem še sedela v njej in ji rekla adijo. Potem jo je tip odpeljal. In sem jokala celo popoldne. Dokler ni fotr popizdil in reku – posluš, poklič unga tipa, mu dam keš nazaj, pa nej pripelje ta avto nazaj sem. Ampak tist tepec ni več dvigoval telefona.

Tko da … Sej je res, da sem zdej že velika punca – pravzaprav resna gospa, ampak kadar vidm na cesti katrco, se mi pa še zmeri kr nasmehne. In najbrž bo zmeri tko. In ni dvakrat za reč, da jo bom enkrat spet imela. Sej pravjo, da ti gre pol na stara leta spet mal na otročje. Bom imela vsaj izgovor, da ga spet mal pobiksam.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov to “Ne joči, Sadie!”

 1. nordstar komentira:

  Zelo te razumem. Sem ravno nekje tu napisal o mojem ex Yugotu… Dobro, da si napisala, da je bila vaša katra zelena. Jaz sem se namreč v tistih divjih letih peljal z dvema nalitima puncama v rdeči katrci. Končali smo v drevesu, ker voznica ni videla ovinka. Ni bilo hudega za nas, razen to, da smo šli potem peš naprej. To je bilo iz Fiese proti Portorožu, si bila ti?

 2. sadie007 komentira:

  nisem bla jst … moja katrca je bla temnozelena, spredaj je imela privezani dve allstarki, zadaj na prtljažniku pa Amsterdam nalepko

 3. razo komentira:

  sejdika glej

  http://www.bolha.com/oglas1586510

  saj ni draga, kup si jo ;)

 4. sadie007 komentira:

  razo … sej vem, da katrce niso drage … ampak trenutno je nimam kam dat, pa ne vem, če tak avto sploh še registrirajo … pa kako se ga tanka … k ta plavga bencina ni več … (mende se eno mešanco notr zliva) :(

 5. razo komentira:

  jst kot ponosen lastnik yugota približno istih let kot tale katra lahko rečem, da se ga da registrirat pa tut tist dodatek se kupi na vsaki pumpi ;)

  da pa nimaš placa je pa mal večji problem. Prepriči tastare, naj bo pri njih. Ti ga pa uporabljaš za vikend izlete :)

 6. sadie007 komentira:

  hvala za spodbudne besede :) … sicer pa mislm, da bi fotra kap, če mu pripeljem katrco v hrambo … k je komaj dočakal, da smo se vsi trije (vsak s svojim avtom :D ) odselili in odparkirali in da je malo zadihal …

 7. razo komentira:

  ni zakaj;)

  drgač pa znajo tastari včasih prav prijetno presenetiti :)

 8. suxa komentira:

  sadie mogoče pa tvoji starši to bereji in ti kupijo katrco za rojstni dan :) si ne predstavljam lepšega presenečenja zate….če si res tako navezana na katrce…pa še res je to, da ni prav drago darilo :)

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.