150-letnica

Preživela praznovanje petih 30-letnic naenkrat. In to zelo dostojno, kljub hudemu prehladu, ki me je hotel zaustavit. Sem si našopala kapljice v nos, se najedla neoanginov, immunalov, unicapov, flumukanov, naprosinov, kasneje pa vse še malo poplaknila z viskiji. Ampak zmerno.

Ooo, kolk je bla huda muska. Z J. in M., triperesna deteljica iz otroštva, smo cel večer nostalgično poplesavale na My Sharona, Thunderstruck, I wanna be sedated, Poison, I want your love … Kolk sem čakala take muske … Še stopalca so pozabila, da so v špičakih. Hočem še.

Ful mam rada take večere, ki so sicer čist preveč redki, ko se z večino družbe dobimo na kupu. Tolk smeha in spominov. Sploh ko sem gledala fante, k majo zadnjih par let kr resne punce, ko so enkrat spet vsi čepeli na kupu in debatirali eden čez drugega, je blo tko kot vseh tistih 10 let, ko sem sama z njimi hodila na morje. Kt ena ta velika sestrca. Kolk pametnega so si imeli za povedat, se objemali, režali, trepljali po ramenih kao ‘pizda, stari, a se spomneš …’. ‘Moji’ fantje. K so enkrat vmes naštepali 30 let. 

Proti jutru sem še vse praznujoče razvozila domov, da me ni skrbelo in da so varno prišli. Tetka Sadie pač. Potem sem se pa najedla kruha, majoneze in sira in zaspala mirno kot dete.

Upam, da se teli fantje ne bojo nikol pretirano zresnili. In da bo še čim več takih večerov kot je bil včeraj, ko smo spet 20-letni sedeli na terasi v Grčiji, pili viski in - ne ozirajoč se na sosede, ki so delali ‘ššššššš’ – delali velike plane. In včeraj, ko smo se na koncu razhajali, mi je blo res hudo.

Ne vem, (pre)hitro je šlo teh deset let. Upam, da sem jih dovolj dobro živela. 

Vse najboljše še enkrat. Sadie ma vas rada. 

  • Share/Bookmark

3 odgovorov to “150-letnica”

  1. pet-in-g-seks komentira:

    jaz pa mam rad sadie … ko take lepe stvari spiše.

  2. sadie007 komentira:

    jst mam pa rada seks :)

  3. ultrakmet komentira:

    jst mam pa izmed vsega suhega sadja najrajš klobase

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.