Piha ali ne piha?

Že cel vikend stojim na balkonu s poslinjenim kazalcem v zrak in čakam soliden veter. Da bi lahko šla preizkusit novi kajt. Danes kar ok kaže – tudi ko sem po stanovanju odprla okna, so se zaloputnila vrata – očitno se zrak nekaj premika. Včeraj je bilo porazno in žalosten je bil pogled na naju, ko sva dve uri pri -1 stala na polju in upajoče gledala v zrak. Vetra pa od nikoder. Noge mi je uspelo odtajati šele okrog enajstih zvečer. Ampak za danes mam pripravljene iberhoze. Tiste, slane še od jadranja. Hecen bo filing decembra v slanih hlačah spuščati padalo. Hecno je biti jaz.

Včeraj nisem mogla zaspat. To se mi zelo redko zgodi, običajno sem tako zmatrana, da me zmanjka že pet centimetrov, preden se moja glava dotakne blazine. Preveč lep večer je bil in taki večeri me razburijo do te mere, da potem od zadovoljstva ne morem zaspat. Isto je vsakič, ko se dobimo z babami. No matter, kdaj pridem ponoči domov, zbudim šefeta in mu začnem nabijat o naših prigodah. No, v bistvu zašepetam v temo na drugi strani postle – ej, a spiš? Sej vem, da me ne posluša, ampak ven moram dat. Drugače me preveč tišči in ne morem zaspat. Tudi od veliko dobrega tišči v prsih.

Prazniki pa še kar trajajo. In na moji kuhinjski mizi je še vedno potica in so orehove lunce. Še veliko me bo tiščalo od dobrega. Edino šefetovih mafinov je že zdavnaj zmanjkalo. Danes bi mi daleč najbolj pasala krvavica s kislim zeljem in ocvirki. Počena in fajn zapečena krvavica. Potem je pa zarad mene lahko res hud veter, ampak od tal me ne bo dvignil.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov to “Piha ali ne piha?”

 1. pikec85 komentira:

  želim ti, da se boš danes končno vzdignila v zrak … praznik bo pa tako ali tako! ;)

 2. spet jaz komentira:

  A še stojiš?:)

 3. sadie007 komentira:

  jup … sem glih prišla z današnje avanturce … :)

 4. spet jaz komentira:

  Ti je ratal poletet?
  Napiši, napiši..kako je blo.Vse napiš:))

 5. vlatka komentira:

  tudi od dobrega tišči v prsih, se strinjem. :)

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.