Jst sem en neekološki žužek

 

Včeraj zvečer sva gledala Dnevnik in potem je bil tud TvKlub z Đonijem. In je razlagal o klimatskih spremembah in podobno. In ta teden – mislm, da so rekli, da v četrtek, naj bi okrog osmih zvečer menda vsi za 10 minut ugasnili luči, v znak pripravljenosti spremeniti/izboljšati svet, zmanjšati porabo energije, popraviti klimatske spremembe, ki so posledica vsega grdega, kar delamo ozračju in naravi. Torej, začeti pri sebi in najprej pomesti pred svojim pragom. In ločevati odpadke.

Skratka, šefe je predlagal, da se v četrtek pridruživa milijonom, ki bodo 10 minut sedeli v temi. Pa sem se kar malo uprla, v temi pač zelo nerada sedim. To je namreč dneve in dneve počel moj dedek, ko je čakal, da umre in gre za babico. Zato ima sedenje v temi zame še vedno pridih čakanja na smrt. In sem rekla, da jst pa že ne mislm sedet v temi. Lahko vse drugo, samo v temi ne bom sedela. Tudi če samo za deset minut.

In se je ‘razjezil’ in me ozmerjal z neekološkim žužkom. Samo sem res, ane :( .

 • Share/Bookmark

5 odgovorov to “Jst sem en neekološki žužek”

 1. Big Gigant Head komentira:

  Ah, zato ker se je nekdo spomnil da bi bilo kul ce bi cel svet ugasnil luci se ni treba to narest. V ekoloskem smislu, lahko velik vec nrdis ze sam s tem ko recikliras, ipd. Se spomnim ko je bila se ideja da bi vsi na svetu naenkrat skocili, da bi zemljo premaknili iz svoje tirnice, ker naj bi bilo to kul, pa se to ni zgodilo kajne?

 2. chef komentira:

  Take akcije se mi zdijo precej smešne.
  Vprašanje, če je 5% svetovne populacije izvedelo za ta hec. Me zanima, koliko od teh je potem luč dejansko ugasnilo…

  Tako kot tista finta s seksom na nek določen dan. Da bi kar vsi seksali. Kdor itak redno seksa, je tudi tisti dan, dvomim, da sta se našla dva, ki sta rekla: o, danes je dan orgazma, dejva se dol.

 3. irena komentira:

  A to je bilo prejšnji teden? No, jst nisem ugasnila luči. Raje se trudim čim manj škoditi planetu vsak dan sproti. S preprostimi stvarmi – zapiranje vode med umivanjem rok in podobno, dosledno ugašanje luči, tv ugašamo popolnoma, ne samo s standbyem (ker to je pač stanje “v pripravljenosti”, ne pa ugasnjeno), kupujem samo recikliran wc papir, ki ni nič slabši od ostalih, itd, itd.
  Če bi vsi počeli take malenkosti, bi bila pomoje večja razlika, kot pa neke za lase privlečene globalne akcije. Ampak sej razumem, da so hoteli z njo poslati neko sporočilo…

  Sejdi, vidva s šefetom bi pa lahko tistih 10 min plus izkoristila za kakšne bolj luštne aktivnosti, kot je sedenje. :)

 4. sadie007 komentira:

  kako nej pa bereva v temi …

 5. irena komentira:

  kr deli se nedolžno :P

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.