Dilema

Velika noč. Dokler smo vsi trije še živeli doma, ni blo nobene dileme. Je bla šunka, so bla jajca, potica, hren. Vse. No, saj je še vedno, samo da pridemo zdaj na obisk. In tud ko imaš enkrat svojo družino, so taki prazniki spet aktualni, da štartaš s svojo družino eno svojo tradicijo. Otroci barvajo pirhe, ata in mama pa zraven afne guncata in se režita tamalim, k še nč ne znajo, pa vendar naredijo vse lepše, kot je kupljeno (kao).

Ampak dilema nastane pri življenju v dvoje. Kako se praznuje? Kos šunke je prevelik sam za dva, trdokuhanih jajc ne jeva, potica se prej posuši, preden prideva do polovice, hren … Ok, hren je zakon.

A nej kupim kakšnega tistega piščančka in doma naredim mal velikonočnega vzdušja? Al je brezveze za dva in za ta kratek vikend? A nej kupim čokoladne zajčke, tud če ne jeva čokolade, sam da bojo? Brezveze se mi zdi. Po drugi strani bom pa kar mal žalostna, če ne bo nič praznično in če bo vse isto kot vsak drug vikend.

Eni znajo tko lepo zdekoritat ta jajca, pa spihat jih in obesit na vejice. Jst pa trdokuhanih jajc še skuhat ne znam. Ob šunki mi gre na bruhat. Nč, najboljš, da grem kupit vsaj enga piščeta pa enga zajčka. :)

 • Share/Bookmark

9 odgovorov to “Dilema”

 1. nikja komentira:

  jaz predlagam, da popestrita vikend tko, da se pretvarjata, da sta dva radoživa zajčka … če to ne bo spomina vredno, pol pa res ne vem … (hmn, razen, če je to stalnica …)
  n

 2. herr doktor komentira:

  spihat trdokuhana jajca pa bo…

 3. buba švabe komentira:

  Kupi čokoladne zajčke in jih naslednji teden pošlji meni. Bom vse pojedu. :D

 4. london komentira:

  A ves da mava midva isti problem. Pa se ena stvar/tle v Londonu ne najdeva stacune kjer bi mel barvo za jajcka farbat… Si bova pa z cebulo in vinom pa ne vem cemu vse pomagala…No ja – jaz sem itak predlagal, da sploh ne barvava, ampak je padel kompromis! :)

 5. sadie007 komentira:

  nikja: /me blushes
  doktor: probi najprej ti :P
  buba: zajčice ;)
  london: najlepši pirhi so itak tisti, pobarvani s čebulnimi olupki

 6. chef komentira:

  Preprosto: naredita otroke čimprej!

 7. Jazzy komentira:

  al pa prideta v nedeljo k nam, da vidiš moja jajca in kurnik s petelinom, kuro, in malimi piščeti.. bolj praznično kot tako :)

 8. vvooodnarka komentira:

  V čebulna juhco, jih daš kuhat

 9. šuši komentira:

  pa naredi eno mini dekoracijo pa je to to ;) lahko pa tudi cel vikend okrog hodita pa ne bo dileme :D

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.