Carpe diem … Vsak diem

ZDAJ.

Najlepši dnevi so tukaj, sredina maja, ko je še celo poletje pred mano. Vsakič, ko smo že avgusta, si rečem, matr, premalkrat (pa v resnici niti ni malokrat) sem se tega zavedala. Premalkrat sem šla zvečer na sprehod v mesto, premalkrat sem uživala v puhtenju vročega asfalta in vonju le-tega po nevihti, premalkrat pozno v noč sedela na terasi in delala nič, večkrat bi lahko šla v Škuca na Živo književnost, pa ob Ljubljanico sedet, na tržnico, v Križanke, zvečer na pivo, vsak dan bi morala gledat zvezde, ki zaznamujejo zgodnje poletni večer, grizljat parmezan in olive, se nežno zibat na balkonu … In enkrat vmes ponavad mine tud tistih 14 dni mivke. In moj rojstni dan. In ko je enkrat Trnfest, je že skoraj jesen.

Tko da letos sem zgodaj štartala. Prejšnji torek. Od veselja, da je še vse pred mano, se mi od torka vrti v glavi.

Jezi me, ker sem taka, da me skos preganja filing, da bom kaj zamudila. Ker tudi če (skoraj) nič ne zamudim, poletje vseeno mine. With or without you. Samo da sem jst ponavad čist izžeta od nenehnega lovljenja in hitenja. Ne da se zabremzat maja in junija. Men verjemte, sem že probala.

 • Share/Bookmark

9 odgovorov to “Carpe diem … Vsak diem”

 1. teoo komentira:

  maj je najlepši in hkrati najbolj naporen mesec. Jaz sem ga včeraj predčasno zaključil… zdaj me čaka mesec in pol knjig, potem pa odklop:P
  se vidmo na plaži:)

 2. herr doktor komentira:

  pomilujem te…

 3. chef komentira:

  Jaz počnem ene stvari, ki so mi všeč in zato zamujam druge, ki bi mi bile všeč… in potem sem tudi jaz frustriran, ker ima dan samo jebenih 24 ur…

 4. kiara komentira:

  poznam ta filing…predvsem pa se čudim tistim, ki ne vejo kam bi s časom, ki jim je konstantno dolgčas…

 5. neoman komentira:

  mesec knjig, kolokvijev in izpitov :) haha

 6. pet-in-g-seks komentira:

  zmeraj se da kaj zamuditi (tako kot jaz danes gotan project na drugi godbi, baje ni več kart). no, ja, bom šel pa v četrtek na andy palacio. (sem že kupil karte)

 7. tomo komentira:

  S hitenjem se največ zamudi :)

 8. ninamalina komentira:

  oh, vem kaj misliš.. jaz ponavadi začnem razmišljat o koncu poletja, še preden se začne. v bistvu se mi to dogaja pri vseh prijetnih rečeh. čisto narobe.

 9. gaspr komentira:

  heh, ja tko je… pol se pa jesen k se vse obveznosti spet začnejo da si premal uživov.. hih.. kšn nasvet kako nrdiš da si rečeš to poletje je blo pa res noro :D … kako se da tko noro uživat?

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.