Ali je navdih kazniv in Kaj, če si papiga?

 

Torej, zadeva (žal) ne bo tako bizarna kot nakazuje naslov.  (sam se mi pa zdi, da mam filing za bizarne naslove, ni res) :D

Stvar je sledeča: ne berem prov veliko blogov, ampak nekatere pa ja. In potem kdaj dobim kakšno idejo, o čem pisat, pa rajši ne, ker se ne bi rada ponavljala. Recimo zadnjič Đezi o depilaciji, pa danes Doktor o kasetah, pa par mescev nazaj Nina o najljubših kavbojkah, pa Irena s svojimi znamenitimi posladki, ki so očitno zapeljali tudi mene.

Kva naredit v tem primeru? Bit papiga? K meni se včasih res dobesedno isti dan zgodi, da nameravam objavit eno temo (včasih mam že shranjeno), prej pa (nebodigatreba) prečekiram par blogov in ugotovim, da je bla ista ’glih dons objavljena’ al pa ‘matr, zanimiva tema, dobra ideja, jst mam tud neki za povedat nanjo’ – potem pa rajš nč ne objavim.

Kako naj bi se tako zadrego čimbolj elegantno izpeljalo?

Se sklicujete na navdih, se opravičujete za navdih al se nardite francoza, pogoltnete cmok v grlu in pritisnete ‘objavi’?

 • Share/Bookmark

13 odgovorov to “Ali je navdih kazniv in Kaj, če si papiga?”

 1. herr doktor komentira:

  ti kr objavi, tebe zmer radi beremo… ;)

 2. herr doktor komentira:

  Spreminjam tvoj naslov:

  ”Navdih ni kazniv in Kaj pa pol, če si papiga”

 3. irena komentira:

  jst se strinjam z doktorjem :)

 4. sadie007 komentira:

  a dej, to me sam tolažite :P

 5. herr doktor komentira:

  a bi res rada tolažbo?

 6. Jazzy komentira:

  ma sploh se ne sekirat, po moje ni nič narobe v tem, da če si prebrala recimo mojo mučilnico, in si se spomnila na svoje doživljaje pri kozmetičarki, in jih pač napišeš, nič kaj takega.. isto se meni zgodi, zadnjič sem brala tiste prigode in nezgode od tičeva in me je prijelo, da bi še svoje napisala, ker sem tudi jaz bla tak navihan otročiček in sem marsikatero ušpičila. kaj pa ko nas je recimo 100forumašev pisalo o eurosongu, izpade kot, da smo kopirali, vsi od tistega, ki je prvi objavil ;)
  dostikrat se pa zgodi, da tudi sama kej objavim, pa dobim med komentarji link od nekoga, ki je kak dan prej podobno zadevo opisal. tudi če bi hotla ne moreš vsemu sledit, k tega je preveč. tko. da ti piši kar ti paše, nič se ne oziraj, jaz te bom itak vedno rada brala ;)

  jaz bi pa večkrat rada objvaila v svojmu blogu link, pri komu sem dobila inspiracijo, sam ne znam nardit, da bi recimo “pod” imenom sejdi, bil link do tvojga bloga :(

 7. Pi.Roman komentira:

  @Sadie: Čar bloga je ravno v tem, da lahko vsak napiše svoje mnenje. In čar branja blogov je ravno v tem, da lahko primerjamo mnenja. Seveda pa je danes pomembno spoštovati avtorske pravice in navajati vire ali avtorje, na katere se navezuješ.

  @Jazzy: Če bi rada v svojem blogu dodala link, ki je “skrit” pod imenom, potem preveri, kako to naredi Pi.Roman. ;) Povezava v objavi in Povezava v komentarju

 8. Jazzy komentira:

  Pi full hvala ratalo mi je ;) Če bo kdaj prilika častim drink ;)

 9. chef komentira:

  Samo da je zanimivo napisano!

 10. EnXeN komentira:

  lušna papiga si, ja, sadie, lušna ;-)

 11. janimir komentira:

  Prou luštn znaš pisat :D

 12. buba švabe komentira:

  Lahk pa tut, če nimaš druge ideje, kopiraš od koga drugega, malo na hec obrneš in rečeš, da je parodija. ;)

 13. pet-in-g-seks komentira:

  še bregoviča so klicali mojster reciklaže …

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.