Navaden dan (in povsod ista luna)

Malo sem razočarana, ker tale moj blog postaja en navaden jebeni dnevnik, česar nisem nikoli želela. Ampak trenutno rabim prav to in čakam, da bo minilo. Potrpite malo z mano. Ali pa me za nekaj časa preskočite. Kakor vam drago. Trenutno sem to jaz. Iz dneva v dan, dan za dnem. Ampak pride nazaj. Čez čas. Una ta iskriva in navihana Sadie. Polna energije bo. Samo počakajte še malo …

V bistvu se (skoraj) še od včeraj zvečer nisem nič ustavila. Od tenisa. Prav prijetno presenečena sem nad igrišči na Svobodi, majo res fajn zrihtano. Pa en tak luštkan bife, tuše, wc, pa eno majhno brunarico, kjer lahko praznuješ rd in ti pečejo čevape. Matr, kako je lepo dišalo. Čevapi so me skoraj premamili, da ne bi šla špilat :D . In vsakič, ko sem videla par, me je stisnilo pri srcu.

Zvečer, ko sem prišla nazaj v pribežališče, sem si oprala lase in se stuširala. Lačna sem bila (končno spet) ko volk in sem se nabasala s sendvičem s tuno. Potem sem šla na teraso – tak nenormalno lep sončni zahod je bil, ena druga svetloba, čist druga dimenzija je bila, prisežem – in sem se spravila zalivat travo in bambuse. Treba je znat cenit take majhne stvari. Mogoče sem že stara, ampak v to trdno verjamem. Včerajšnji večer mi je polepšal cel dan. In kr kocine (kar jih sploh imam :oops: ) so mi šle pokonc, ko so me mokri lasje žgečkali po hrbtu in se je slišalo, kako pregreta zemlja srka vodo. In sosedov Matija danes praznuje, mi je razložil. Da je v vrtcu pri Mravljicah in da bo velik žur. In da ne morem pridet, ker sem prevelika. No prav, potem pa ne.

Potem sem malo gledala Pogovor z opozicijo na TVS (Jelinčič me zna kr fajn razvedrit), malo pa luno in tisto eno zvezdico. Razmišljala sem. Kako so lepi te prvi poletni večeri in kako nobenega izmed njih ne bo več nazaj. Ne bi jih rada preveč zamudila.

In, hecno, kako se navadiš na tišino.

 • Share/Bookmark

18 odgovorov to “Navaden dan (in povsod ista luna)”

 1. EnXeN komentira:

  Taka plašna, otožna si mi zadnje čase. Res …
  S Pito ti pošiljava pozitrone vsakič, ko se sprehodiva v mesto tam mimo tvoje terase – še posebno močne, če je sončni zahod tako skrivnostno čudovit in popestren s silhueto, kot je bil sinoči ;-) – ne glede na to, o čem pišeš – pa četudi le svoj “jebeni dnevnik”. Sonček si. Itak.

 2. sadie007 komentira:

  pa kdo si ti (vidva) … k me poznata, ane … :)

 3. reklam komentira:

  emm … sam tole: una zvezdica (tasvetla) je venera. una svezdica k je med venero in luno je saturn. una tasvetla k pa je lih na drug stran neba (vzhaja) je pa jupiter.

  pa maš tačudnga, tavelzga, talepo pa še lunco use naenkrat, de se ti smejejo (tko lepo, ne tko za zajbavat)

 4. sadie007 komentira:

  reklam: fuuuul ti hvala za tele info … jst o zvezdah nič ne vem … so mi pa velikokrat v veliko tolažbo, k zmeri vem, da vsi iste gledamo … :)

 5. herr doktor komentira:

  in lajamo v isto luno. in ta ista luna nas vse mede…

 6. chef komentira:

  No, saj se boš razvedrila! Mi bomo pa stisnili zobe ;)

 7. NoniBoy komentira:

  drži se mi smo s tabo ;)

 8. Jazzy komentira:

  karkoli, da pišeš tudi če je fakin dnevnik,te rada berem…. :)
  naslednič, ko prideš na morje loparje vzami sabo ;)

 9. sadie007 komentira:

  šefe, noniboy: hvala :)

  đezi: s tabo pa ne upam špilat … sej veš, fantje mi mal popustijo … :oops:

 10. Jazzy komentira:

  :) boš pa z frišnim igrala jest bom pa nadzorovala, če pravilno držite grif, če greste dovolj s koleni pod žogo, če pravilno sukate telo, če držite težo na pravi nogi…. :)

 11. NoniBoy komentira:

  Pol pa bova midva špilala sadienulnulziben ;)

 12. Jazzy komentira:

  nony :) :) :)

 13. NoniBoy komentira:

  Jazzy bo pa gledala kako razporejamo težo :)

 14. Jazzy komentira:

  hehehe ;) zmenjeno.. ;)

 15. [...] fino, da taka simpatična in skoraj živa e-persona (no evo, adijo objektivnost ), kot je recimo Bondova Sejdi – z bambusi, lunco, zvezdico Venero, švicem, laski, mrzlo kavo, službo, pomisleki, tečnobo, [...]

 16. nina80 komentira:

  men je vsec tale tvoj ˝dnevnik˝ :P

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.