Zdi se mi, da me je v petek nategnil taksist

Taxi. Najprej sevede acosiacija na Samija Nacerija, ki je igral v tem muviju in je uiber seksi. Ja. (klele je še ves v adidasu, k me že apriori rajca)

Zdej pa k petkovemu (no, je bla že sobota) grande nategu. Malo smo se zabavali v centru in potem se je ulililo. Sem si rekla, nč, enga še spijem, sej medtem bo nehalo, pa grem lepo počasi proti domu. Seveda. Nič ni nehalo ulivat. Zato sem se po dolgem cajtu (najbrž sem zato tko naivna, da sem še dons jezna nase) odločila, da se teh 500 m od Globala do doma zapeljem s taksijem. Now, how posh is that? Torej, se bližam Nami mimo Slona. Vidim na oni strani (ki gre proti domu) dva taksija. Si oddahnem. Ne bo treba čakat. Pa obadva še isto sekundo obrneta na prehodu in prideta stat pred Slona. Tako da, ko sem prišla pred Namo, tam ni bilo nobenega taksista. Zato sem spet potrpežljivo čakala na zeleno luč, pa hajd na drugo stran ceste. Tam je stala gruča taksistov (taksiji v vrsti so bili vsi prazni) in eden izmed njih je prišel do mene in mi ponudil prevoz. Oh, yeah! Se usedem v avto. Taksimeter je naštiman že na 2 evra. Ok, najbrž štartnina, modrujem. Potem rečem – peljite me domov, v Trnovo. Pa reče tip – ok, sam ne smem tuki obračat čez polno črto, majo povsod kamere, sem lohk ob vozniško in licenco in blablabla (kaj pa unadva taksija dve minuti prej??). Pa jst – men je vseen, v žepu mam 7 evrov, mam mokro v supergah in sem zaspana, ampak lohk greva tud kje drugje, but that’s all I have. In potem taksist, preklinjajoč, sunkovito obrne na prehodu, čez polno črto in jo mahneva proti domu. Za 6,40 evra.

Matr, če ne bi tko zlivalo. Bi šla peš. Res.

Za piko na i je istočasno pribremzal domov tud šefe, ki je ob mojem izlivanju žolča podolgem in počez, kako da nikol več ne grem v taksi (za ta keš bi lohk še kakšno tekilo spila), samo mirno pripomnil, da njega je pripeljal iz Šiške (!) za 4 evre. Thanx for sharing, you lucky bastard.

Za drugo piko na i sem drugo jutro izvedela, da sta bila isti cajt tud moja brata nekje v bližini crime scene in da sta se ga tako nadelala, da sta morala pustit avto pri Penjasu. Damn, sta rekla drugo jutro v sobotnem nalivu, ko smo šli ponj, lahko bi ga včeri ti peljala domov. Damn, prov res, sem rekla tud jst, Tavelika sestrca.

 • Share/Bookmark

16 odgovorov to “Zdi se mi, da me je v petek nategnil taksist”

 1. irena komentira:

  res te je nategnil :)
  sploh moraš pa taksi vedno poklicat, ker so tisti, ki čakajo, dražji. Razen Metro taksijev, ti so isto če jih kličeš ali pa uloviš na cesti.
  Mene Metro iz Cigaletove do Kosez vedno pripelje za manj kot 4 evre :)

 2. sadie007 komentira:

  :P skregana sem, irenca

 3. irena komentira:

  jah kaj jst morem, ne morš večno računat na svoj neustavljivi šarm :P

 4. senorita komentira:

  Ajjajaj :) kok bi ti šele zaračunal, če mu ne bi povedala, da maš v žepu z ojrov ;)

 5. senorita komentira:

  7 je blo mišljeno :)

 6. sadie007 komentira:

  irenca: hahaha, ful sem bla šarmantna, v mokrih supergah s kapuco na glavi :P
  senjorita: sej sem jih mela več, sam me je tist hip pamet srečala in sem rekla 7 … k drgač bi me peljal v Trnovo čez Črnuče …

 7. Jazzy komentira:

  lopovi :)

 8. senorita komentira:

  Ja to se mi je kr dozdevalo, tko da še dobr, da si mu rekla :)

 9. chef komentira:

  Seveda sem pričakoval, da te je zapeljal v kakšno garažno hišo :lol:

  Tako je s taksisti, ja…

  Jaz sem šel enkrat v Čateške toplice z vlakom. Me je koštala karta dobrih 5 evrov do Brežic (110 km). Do Čateških toplic mi je pa taksist zaračunal skoraj 20 evrov. 5 kilometrov :lol: Dražje kot v Ljubljani, sem prepričan.

  Važno, da je celo noč jamral, da mora še kamione ufuravat, ker samo s taksijem ne bi preživel. “Bom ocuril tega razvajenega Ljubljančana, si je mislil.”
  Za ta denar bi prišel z avtom tja in nazaj, jebela.

 10. Fetalij W. Tyschew komentira:

  hja, mene tud nategnejo kar se keša tiče, ko sem pijan… sploh ko so ti evri prišli ven… enkrat se zapeljem iz centra na vrhovce in ko sem hotel iz žepa potegniti tiste tri evre ali koliko je že bilo, se mi iz žepa usuje vse polno kovancev… po en, dva evra… itak, če sem cel večer jebeno pijačo plačeval z 20 in 10… seveda se vse razsuje pod zic, jst pa mirno spraskam 3 eur iz naročja in mu jih dam… in grem nonšalantno ven. verjetno sem mu pod tistim jebenim zicom pustil še kakih 8-12 eur… 100%. no ja, ampak če smo točni, to ne šteje za nateg taksista, ker sem se nategnil sam.

  sicer pa so okej :) mogoče imajo višjo tarifo, ko so zunaj tajfuni? ;)

 11. veter14 komentira:

  …mislim, da ima nek letalski prevoznik…se ne spomnim vec keri..v svojem katalogu napisano, da se morajo turisti pazit nasi taksistov:)

 12. irena komentira:

  sej so enkrat v eni oddaji preverjali tarife in če so se delali, da so turisti, so jih takoj po daljši poti peljali :D

 13. šuši komentira:

  mene tudi vedno hočejo nategnit, ko slišijo da nisem Ljubjančanka…pol pa jim kr sama povem kje morajo it :P Pa metro srce, metro…meni je en dal svojo cifro ;) :D

 14. irena komentira:

  meni jih je že ene par dalo svoje cifre :)
  ampak se mi ne da ukvarjat s tem, kaj pa jst vem kdaj on dela kdaj pa ne :oops:

 15. mihaha komentira:

  Z naskokom najbolj đazno se je po LJ furat s TAXI SOFTIČ d.o.o., čigar telefonske nimam več, se mi je pa zdelo noro kul, ko smo se rahlo okajeni nabasali noter v unga passata, al ker veter že, pa smo mu celo pot nabijal; softič to, softič uno… Res top, modelu govort softič, pa da ti ne zalepi ene okrog kepe. Vsaj men, no… No, in ta Softič res ni izpadu softič, ko je blo treba pljunit v roke in naštet enrone za totalno katarzično vožnjo. Res softič cena, mi je ušlo. Pa se je model zarežal in pričaral vizitko, na kateri je bla številka, katere zdej nimam več. Softič je hard core!

 16. Fetalij W. Tyschew komentira:

  mihaha, pri softiču se res komot zapleteš v protislovja :lol:

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.