Izrael, oktober 2007, ali Kako je šla Sadie v puščavo na pivo

Torej, kot obljubljeno, nekaj malega o mini izletu.

Štartala sva v četrtek zvečer in najprej letela v Budimpešto. Tam sva imela tri ure lufta do leta naprej v Tel Aviv, kamor sva prišla ob treh zjutraj. V črno noč. Ampak toplo noč. Ko nama je uspelo najdt najinega rent a puntota, sva jo počasi mahnila proti hotelu. Močno upajoč, da nama bodo dali toplo posteljico že ob petih zjutraj, namesto ob dveh popoldne kot je pisalo na internetu. Pa sva se zmotila. Ker sobice – kot boste ugotovili ob nadaljnjem branju – ni bilo pred poldnevom.

Ko sva prispela do hotela, sva se v recepciji trudila izgledati še bolj izčrpano od najbolj izčrpanega. Na vso moč sva delala zaspane učke in mežikala v receptorja, g. Sharona. Pa nič. Je rekel – lejta, tamle sedi pet Kitajcev in čakajo že od dveh zjutraj.

Zato sva se usedla v avto in se zapeljala do najbližjega parkirišča, dala zice v legen in pogled iz avta na morje in noč in luno je bil (v resnici je bila okrogla), milorečeno, božanski.

Potem naju je zmanjkalo za par urc. In zbudili so naji prvi sončni žarki, ki so nežno obsijali zaspani Tel Aviv (a sem poet, al kaj, ha!).

Potem sva šla v enega prvih kafičev, ki je bil že odprt (ker je bil itak odprt 24/7). Sva jedla mal đanka in spila pivo (prisežem, da zato, ker kavomat ni delal). Nato pa sva se s poslednjimi močmi privlekla do hotela, kjer so se naju usmilili in nama dali sobo. Ob dvanajstih. Sobo z RAZGLEDOM za vikat. V 15. štuku.

Sobo z razgledom na telavivsko plažo, sobo z nočnim razgledom. Sobo s hladilnikom. O ja, je bila po mojem okusu, moja mala fetiš sobica. Ki je imela vsak dan štiri sveže brisače.

 

Drugi dan sva jo mahnila do Bat Yama, se čekirat v kajt center. To je ena taka lepa in neskončna plaža na koncu Tel Aviva, kjer se zbirajo športniki, kjer je ena tak luštkan čilaut kafič z blazinami, mehkejšimi od perja, kjer majo svetovno kurico na žaru in jabolčno pito z vanilijevim sladoledom. In pivo, ki ga, kako pregrešno najboljše, postrežejo z olivami.

 

Tu sva kasneje, da se ne bom ponavljala, preživela večino najinega časa, medtem ko so nas cel dan preletavali najbolj seksi helikopterji, apačiji.

En dan sva skočila še do Jeruzalema, tja je nujno it, seveda, pa do Mrtvega morja lebdet in se namazat z zdravilnim blatom.

 

Raziskovala sva bazarje v Jeruzalemu in v Tel Avivu, se režala ob Maccabbe (ok, sem narobe napisala, ane) boksarcah, jedla hecne sadne solate z enim sadežem, ki je bil kot neka rdeča (al pa roza) koruza, hodila na happy-hours po vseh bližnjih barčkih, poslušala lokalen radio, dokler nisva obupala in kupila edinega tujega (in zamorjenega) CD-ja na pumpi (dvojnega!!), The very best of Doors. 

Teden je bil hitro naokrog, prehitro in zdej sem nazaj tukaj. Nazaj grede sva se morala ene štirkrat čekirat, bila sva osemkrat pregledana, dali so naju na drug let – čez Zurich in še kaj, ampak meni nič ne more do živega. Jst bom še prišla.

Če naredim še en tak moder zaključek: Za kakšen mesec je dovolj poletja. Za kakšen mesec je dovolj mivke, praha, puščave, vojakov in piva.

Ker tud jst rabim vsake tolk mal zadihat.

 • Share/Bookmark

10 odgovorov to “Izrael, oktober 2007, ali Kako je šla Sadie v puščavo na pivo”

 1. teoo komentira:

  dej ti kako izraelko prlimej. vem da se tam dol skriva precej izraelskih variant Jazzyke :) (črna pa ricasta:P)

 2. sadie007 komentira:

  no, teo, a bo mir, porkaduš, nobenga reda, nobenga reda …

 3. irena komentira:

  sejdi, ti sam men pokaž tega Šarona, ki te ni hotel poslat v posteljo, ga bom jst koj v res spravila! :cool:

 4. teoo komentira:

  zadnji cajt, da me mal v red spraviš ja:)

 5. pet-in-g-seks komentira:

  ležalniki za znoret dobri …

 6. Jazzy komentira:

  teoo :) od kdaj te zanimajo črnolase ričole..a nisi ti bl tip za blonđe.. :)

  sejdi čisto nič ti ne verjamem, da si dobra za par mesecev.. ;)

 7. cycoboodah komentira:

  broj jedan: dovolj piva za en mesec????
  broj dva: dovolj poletja za en mesec????

  sežgal te bomo na grmadi!!!!

  luptchka!

 8. elizabeth komentira:

  ZAVIDAM! predvsem zavidam poglede na vse tiste vojake(mmmm), pa podaljsano poletje, pa koser hrano :) , pa plazo pa vse!!!!
  Ne zavidam pa pregleda na letaliscu-tok lustn da ti mal po umazanih spodnjicah kdo pobrska :) , pa mrtvega morja(mam ene tri hude rane, tko da vem kok bi pekl) :)

 9. sadie007 komentira:

  irenca: ja, gospod Šaron bi res rabu eno lekcijo … :cool:

  teo: ti si nepoboljšljiv …

  seks: pa udobni so bli … pa razgled so imeli :)

  đezi: ti me bereš kt odprto knjigo :oops:

  luki: čaki mal, zdej pride najprej sneg!!! … ljiz back

  elizabet: tell me … jst sem šla pred leti v Mrtvo morje z na sveže porazeranimi nogami (in ostalim) … matr … sem kr dobro odplačala vse svoje grehe …

 10. chef komentira:

  Ha! Mi smo zadnjič prišli v najbolj nobl hotel v Nairobiju, pa nam prav tako niso znal zrihtat sobe pred 14. uro!

  Mislm… vedno kolnem, ker se moram ob 10h že ven spokat. Razen v Stanleyju, kjer imaš lahko sobo do 12h :lol: Ampak od tam smo šli pa ob 6h zjutraj, ha!

  A potem praviš, da se splača? Kul.

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.