Šnicli vs. arašidi

 Vegetarijanstvo ali meso? Ok, ne bom se spuščala v to, kaj je kdo in zakaj. Zanima me, kaj je v resnici bolj zdravo.

Zame se itak ve, da sem zelo mesojeda. Zelo imam rada meso, najrajš pa take debele, še mal krvave zrezke, iz katerih priteče rdeče, ko zarežeš. Rada mam tudi rdeče vino. Zelo. In zdravnica mi je rekla, da mam prima kri.

Moja draga prijateljica T pa je vegetarijanka že petnajst let. In njena dohtarca ji je rekla, da se takoj na krvi vidi, da ne je mesa. T ima zelo slabo kri in je vegetarijanka iz prepričanja. In ne nosi nobenih usnjenih izdelkov, ne pasov, ne čevljev, tud njene ‘leder’ hlače so fejk in so plastične. Sicer najbrž nima veze, ampak tud vina ne pije.

Vem, da sem zato, ker mam najrajš sandale z usnjenim podplatom, najbrž egoistična prasica, ampak hotla sem rečt, da če bo kdo rabil res dobro kri in če ga ne moti, da po njej krožijo krvavi šnicli in refošk, nej vzame mojo. Ker tista od T je po mojem bolj vodena.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov to “Šnicli vs. arašidi”

 1. Darja komentira:

  Hehe… J**** ga… prehranjevalna veriga je pač taka… Saj je vse ok… Tudi sama imam rada usnjene čeveljce, ker sem bolj razvajene sorte. Pač zagovarjam to, da če se že živali spusti kri s tem namenom, da imam na mizi fajn kosilo, naj se uporabi še ostale dele…

 2. chef komentira:

  Ja, sadie, tale naslov je dober.

  Taprava ženska: a) pije pir, b) konzumira meso

 3. chef komentira:

  aja, pa leder hlače tud :razz:

 4. sadie007 komentira:

  no, jst sem hotla bolj o zdravju debatirat … :P

 5. oolong komentira:

  Tud js sem egoistična prasica. Vredi mi je tak.

 6. chef komentira:

  Meso zmerno, vino zmerno, pa ne bomo nič bolj bolni kot fundamentalistični vegeterijanci.

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.