Kako prebolet ‘ljubezen svojega življenja’?

Ne ene klinčeve poletne romance, ne nečesa, kar je trajalo par mesecev. Kako prebolet ljubezen, ki je trajala deset let ali več in sta se v resnici imela lepo? Kako prebolet nekoga, ki ga imaš še vedno rad, ki je del tebe, tvoj najboljši prijatelj, tvoja vsa zgodovina, če veš, da ne bo šlo in da nima smisla podaljševat. Kako odrezat? Kako odrezat nekoga za zmeri?

Se zaposlit, žurat do onemoglosti, jokat na ramenih prijateljic? Čakat, da čas naredi svoje? Se samouničevat, si v glavo vbijat, da je boljš tako, da je zunaj polno boljših?

Ena mojih najboljših prijateljic je po dvanajstih letih spokala kufre. Šla je, ker je bila to edina rešitev. Šla je še četrtič in tokrat, pravi, da za zmeraj. Ker se zadeva vedno ponovi. Čeprav ji vsakič obljubi drugače. Je rekla, prvič sem res verjela. Prvič še. In drugič. Potem pa v resnici ni verjela nikdar več. Ampak je vseeno odhajala in se vračala. Povprečno enkrat na leto. Prejšnji teden je bilo res zadnjič. Tip je alkoholik in ko se ga res preveč napije, je nasilen in takrat se ona dejansko boji zase. Pravi, da dobi čist motne oči, da gleda skoznjo. Pravi, da ga takrat ne pozna. Ampak potem je spet dolgo ok, jo razvaja, se vedno opraviči. Da ne bo nikol več dvignil roke nadnjo.

Yeah, right. Čim je tukaj še drugič, potem ziher pride še tretjič. In Sedmič. Pri drugič je treba spokat in it. Tud če boli za umret in je treba iz nule začet. In ja, še vedno ga ima neizmerno rada. In verjamem, da ima tudi on njo. Ampak to je treba enkrat nehat. Da se da spet začet. Živet.

Mislm nate, B. Ne hod nazaj.

 • Share/Bookmark

9 odgovorov to “Kako prebolet ‘ljubezen svojega življenja’?”

 1. coldhardbitch komentira:

  Sem hotla komentirat, pa kr ne najdem besed. Vračat se k alkoholiku so nekakšni deja-vuji. Vedno obljubi in potem ponovno udari. Zaupanje se enkrat konča, ane? Ni večno.

 2. akvarij komentira:

  B., ne hodi nazaj!
  Je težko in je hudo, a ne hodi nazaj!
  Imej se rada in ne hodi nazaj!

 3. irena komentira:

  jaz mislim, da takšnih stvari nikoli ne preboliš. preživiš, ampak nikoli popolnoma ne preboliš.

 4. Jazzy komentira:

  res bolje da ne hodi nazaj. vračanje nas uničuje. bilokakršno vračanje. vsi se kdaj vračamo ampak vrnit bi se mogli samo enkrta in bi moglo bit ok, če je namenjeno, da bo ok… vračanje večkrat je pa pogubno še posebaj k alkohliku.. včasih moramo res prvo mislit samo in izključno nase, pa naj se sliši še tako egoistično. tudi sama poznam tak podoben primer, kolegice in naslilneža, ko ga spije. ko ni on in ko se strezni se še zjoče zraven.. pol pa kak teden mir in jovo na novo. dokler ji ni zlomu roko večkratni zlom.. takrat je rekla grem in se ne vračam…. in je blo hudo in je mela krize in mu je hotla še vedno pomagat, a je zdržala in zadj je srečna drugje.. brazgotine so ji pa še vedno ostale..

 5. soncnica81 komentira:

  sam… a se res lahko clovek tok spremeni- iz super duper fanta, v človeka k se ga dostkrat konkretno napije in…?
  kao “po poroki se je spremenu” varjanta..

 6. nevenka komentira:

  Kako je nekdo, ki je tak, sploh lahko ljubezen življenja?
  Razen če ima nekdo privzgojen vzorec, da mora biti žrtev in ima predstave o ljubezni popolnoma zgrešene.

 7. šuši komentira:

  Povej dragi B., da jaz ne dovolim, da gre nazaj! Jo raje na pir peljem ;) Tebe pa na kavo :D

 8. EnXeN komentira:

  Lahko izbiraš – ampak za to, da ti je dana priložnost osebnostnega zorenja, je ceha taka, da hočeš nočeš moraš doživljat stvari, k jih sicer doživet nočeš. Tudi večkrat. Itak veš … Brez udobja se v tem primeru pride najdlje.

 9. pijanec komentira:

  Zdaj sicer ne piše, kolikokrat se ga napije. Zdaj če se ga konstantno vsaki teden parkrat napije, je alkoholik. Če pa samo parkrat na leto, pa to seveda ni. Je pa seveda prav, da je šla, čeprav je znova težko začeti.

  Poznam pa takšne primere iz prakse. Eni so kot dan in noč, ko se ga napijejo in postanejo nasilni, čeprav so v resnici v treznem stanju super ljudje. Verjetno so jim starši v otroštvu branili alkohol in zato niso razvili kontrole nad svojim obnašanjem.

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.