restless

Dva dneva na morju, pa sem kot prerojena, odlično se počutim in malo čez šest zjutraj sem imela zlikani že dve žehti. Ne vem, vandranje po mestecu malo čez mejo, ki naju je spomnilo na pregrešno Barcelono (v bistvu ne vem, zakaj, najbrž še najbolj zarad tistih starih hiš), sploh nisem čutila, da so mi zatekle noge in roke od vse tiste hoje, sploh nisem čustila žeje, najprej ne, potem pa sem spila dva litra vode. In komaj sem čakala spet se vržt v morje, ki je bilo prav zavidljivo toplo. Sonce pa zelo močno, saj sem še danes rdeča kot puran. Ampak kle nimam kaj, to mamo v krvi. Ne to, da smo rdeči, ampak to, da nas prvi dan na morju vedno opeče. In da se potem olupimo kot banane. To je družinska tradicija. Mi ji v hecu rečemo, da ‘je treba vsaj enkrat letno zamenjat kožo’.  :lol:

Zdej hitim delat tiste stvari, za katere med ‘navadnim’ delovnikom ni časa. Tkole je prima, ko nas je bolj malo. Ne vem, se mi zdi, da čim je en dan sredi tedna frej, folk takoj vzame cel teden dopusta. To mi je bilo od nekdaj hecno. Ok, razumem, če je frej torek al pa četrtek, da vzameš vmesni dan, ampak da se ti pa zdi, kt si uiber profitiral, če si zdele en teden frej, se mi zdi pa milorečeno smešno. Nima veze, moje mnenje. Skratka, telefoni so precej nemi in jst se ne pritožujem.

Tole bo en kratek teden in upam, da nama za vikend uspe še malo skočit na morje. Se mi zdi, da bo poletje spet prekmalu mimo, to je itak vedno, zato ga hočem izkoristit. Dolgi večeri na terasi, pa sprehodi ob Ljubljanici, kakšna dobra večerja na morju in take stvari ga daljšajo. Pogrešam še kakšno malenkost, ja, ampak verjamem, da pride. Kadar drviva v smer stran od doma, mi zaigra srce in sem srečna. Se mi zdiš čist drugačen in nov in se te ne morem nagledat. In vsakič, ko se vračava, ker vedno komaj čakava, da se tud vrneva, se veselim še bolj in sem še bolj srečna. In tudi če v tem svetu v resnici nisi nov in drugačen, se te ne morem nagledat. In ni ga večjega rajca, kot je, da greš in da se vrneš. Domov. Kot pravi en pregovor: Človek hodi po svetu, da išče, in se vrne domov, da najde. To je čista resnica in jst hočem celo življenje iskat in vsakič spet najdt. Upam, da mi nikol ne bo ratalo nafutrat tega svojega nemirnega duha.

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “restless”

 1. seamus komentira:

  Jest sm pa cel praznk delal stvari za katere mi med navadnim delavnikom zmanjka časa ;)

  Tist glede dopusta je pa tko, kot s popusti, ki jih ljudje dobijo. Če dobiš 10% popusta za neki, boš kupil tud če ne nucaš – samo da izkoristiš popust ;)

 2. teoo komentira:

  ej jesm včeraj pol portoroža obrnil, da sem našel eno kremo za sončenje. midva s porcelanom sva na isti valovni dolžini:)

 3. sadie007 komentira:

  seamus: odlična primerjava tale s popusti in dopusti :lol:

  teo: upam le, da si jo še pravočasno najdu :D

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.