Neurja, ki so odnesla vonj po mokrem asfaltu

Ja.  :(

Ni več tistih luštnih pet minutnih poletnih ploh, ki so bile včasih in ki so prinesle vonj po vlažnem asfaltu. Ker so bile kratke in niso niti uspele ohladiti pregretih tal. Samo zmočile so jih. Da je zadišalo. Da je bila vlaga v zraku. Tako je bilo pred leti. Zdaj pa nebo rata črno in jst hitim domov zapirat okna, skrivat avto, vlečt rolete do tal in se stiskat pod odejo. In v resnici pojma nimam, če asfalt sploh še diši. Ker so nalivi tako močni, da se bojim, da sperejo z njega vse. Vso vročino, ves vonj. Asfalt postane ena navadna tabula rasa brez zgodbe. Navaden mrzel kos betona.

Ne morem rečt, da sem slabo spala, kljub temu da sva šla spat okol enajstih in sva se zbujala vsako uro. Ta dež. Ne vem, a so samo pri nas taka okna al je tako postrani padalo, ampak neznosen hrup je bil, kot bi bila celo noč toča, pa še komar je bil. In potem sva izmenično vstajala in zapirala okna, da ne bi bilo poplave, drugo rundo pa spet odpirala, ker je že postalo neznosno vroče in soparno. Če vem, da sem na varnem, da mi ni treba nič skrbet, da mi bo zalilo klet ali podrlo drevo na streho, potem v teh strašnih nalivih, ki prihajajo – skoraj vsak dan, uživam. Sem pa, priznam, iz minute v minuto lezla bolj na levo stran postelje (ki v štartu ni moja). 

Prima je, da občasno malo podežuje, da zalije segreto zemljo in suho travo. Prima je poslušat, kako narava srka in pije. Pravzaprav, kako žlampa. Ampak vseeno si želim, da bi prišla tudi kakšna čist nedolžna mini nevihta, ki ne bi ravno odkrivala streh, ruvala kandelabrov in povzročala škode. Ki bi prišla samo zato, da bi lepo zadišalo.

Ja.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov to “Neurja, ki so odnesla vonj po mokrem asfaltu”

 1. irena komentira:

  meni so pa nevihte blazno všeč :oops: spim kot dojenček, ko naokoli treska in dež bobni … je pa res, da nikoli še nisem imela kakšnih posebnih težav s sposledicami deževja, tako da …

 2. seamus komentira:

  Dobr da nisi s Kamnika ;)
  Ko se je končal konec sveta (je bilo tako temno, da je kljub flešu zgledal kt sred noči) je bilo na terasi 7cm vode – po celi in ja zmeru sm, ker nism mogu verjet! In je v slapu drlo pod ograjo na cesto.
  http://lh6.ggpht.com/seamus.pink/SHpcf9sQKxI/AAAAAAAAGMY/duOBiwP8Ssk/2008-07-13DSC_2210.jpg?imgmax=512

 3. sadie007 komentira:

  irenca: jst mam tud rada nevihte … dokler sem na varnem :cool:

  seamus: sej v LJ je bilo prejšnji teden tud dvakrat hudo … včeraj smo jo pa ceneje odnesli :)

 4. troBENTica komentira:

  Pa pod rjuho :lol:

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.