Uspavanka

Po enournem polaganju brisač na tla, ki so pivnale štiri tanke potočke vode, ki je pridrla iz razpok pod stropom nadstandardne novogradnje, sem šla pod tuš, zaprla oči, si spustila po hrbtu curek ledene vode in zadišala po mandljih. Nič me ne more spraviti s tira. Si dopovedujem. Potem sem še vsa naoljena navlekla nase kariraste hlače, ki mi že od vsega začetka uhajajo z bokov, in belo majco iz 100% česanega pamuka in se odvlekla v klet. Za pajčevino sem zagrabila še isti hip. Prilepila se je name, vnesla nemir vame. Iz kleti sem prinesla mleko, čeprav me je imelo, da bi vino.

Tema je v stanovanju in prepih skoz in skoz. Ampak zrak kot da se ne premika. Če ti šepnem nekaj, bo obstalo nekje na pol poti. Ta hip nič ne potuje. Razen mene. Ki berem tebe in vidim sebe. V luči, o kateri sem vedno sanjala. Pa nikoli dosanjala. Nekje, kjer nisem nikoli več mislila nate. In tako spet zapiram oči in razmišljam in se trudim videti in predvideti, če me bereš tudi ti. Če me sploh znaš brati. In še isti hip sem vaju dva pomešala v enega super človeka in ga vzela k sebi. Si ga prilastila. Ga vzljubila. Ga izpila. Do dna.

Ne se trudit me razumet,

ne si domišljat, da me.

Uživaj me in vzemi, kar je.

Vzemi vse.

Koščena ramena, potolčena kolena, moje brstke in moje prstke.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov to “Uspavanka”

 1. chef komentira:

  Aha, a ti si tudi v nadstandardni gradnji?

  Vsi furamo nadstandard, ha, jaz sploh vhoda nimam. Nobeden na najde k meni. Še ne vem a je to v redu al slabo.

 2. sadie007 komentira:

  ja … in 10 let imamo garancije na gradbena dela … in smo šele 5 let vseljeni, pa mi je danes investitor rekel, da on se ne misli več s temi reklamacijami ukvarjat, da tistih gradbincev ne bo nikjer več dobil in da so naši nadstandardni bloki zanjga že daljna preteklost … jebemusunce!

 3. cyco komentira:

  “Ne se trudit me razumet, ne si domišljat, da me. Uživaj me in vzemi, kar je.”

  Točno to sem nekaj dni nazaj rekel eni spešl deklici. Ampak točno to.

  Sejdi, lupčke!

 4. seamus komentira:

  Hahaha nadstandardna gradnja hahaha
  Je bila zgrajena pred letom 1990, če je stara 5 let je isto sranje kot pri nas v Kamniku, samo sfiniširana je mogoče malo bolje.
  Mal si preber spodnji link
  http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200418&stevilka=776
  sekcija 2.5. ODGOVORNOST PRODAJALCA ZA SKRITE NAPAKE IN GARANCIJA ZA NAPRAVE IN OPREMO
  Načeloma se,da to poštimat brez sodišča in dodatnih stroškov. Samo reagirati moraš po zakonu.

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.