Naravna selekcija

Včeraj sem se po nujni dolžnosti (sum na sladkorno) zadrževala na Polikliniki na oddelku za diabetes. Priti sem morala zjutraj, na tešče, in čakalo me je zoprno dopoldne. Ki sem si ga zakuhala sama, ker sem pred prejšnjim testom – ki je potem pokazal močno povišan sladkor, jedla. Morala bi biti 12 ur tešča, jst pa sem razumela, da moram biti od dvanajstih naprej (od polnoči torej) in sem se ob enajstih zvečer še ful namalicala. Ob sedmih sem bila že v laboratoriju. In rezultati so bili obilni večerji primerni – lažni alarm, sicer pa naravna selekcija trap kot sem sama, ki sedim na ušesih in ne poslušam. Zdravnica me je spraševala tudi, če sem pogosto žejna – kar sem, neizmerno (in sem temu primerno tudi z velikimi očmi prikimavala), kar je še potrdilo njen sum, zato me je poslala na tavelik test. In sem šla. Ker sem se močno ustrašila morebitnih posledic, med katerimi je tudi večje in težje dete. Že tako me mora tlači, kako bo šlo ven skoz to mini luliko, kaj šele, če bi bilo orjaško in bi imelo 10 kil. :shock: Nočna mora. V grozi sem se že videla razparano od popka do trtice in sem šla, lačna, pogumno na ponovno špikanje. Moj fotr rad reče: kar se mora, ni težko. In ima prav.

Drugi test je bil še za kanček bolj zoprn. Če sem pri prvem morala spiti v vodi raztopljenih 50 g glukoze, sem jih morala tokrat 100. Na prazen želodec. K sreči ti v kozarec stisnejo limono, da je vsaj malo pitno. Recimo kot ena uiber sladka limonada. Pred tem so mi vzeli kri in vstavili kanilo, potem pa sem se morala vračat v laboratorij vsako uro na nov odvzem. Še trikrat. Takoj na začetku mi je postalo slabo – še sreča – in prijazna sestra me je dala v eno spešl sobico na en tak udoben stol (kot je pri zobarju) ležat. Tam sem potem ležala vse tri ure. Zunaj na tistih lesenih klopcah bi težko zdržala. Uboge tiste punce, ki so se delale korajžne. S tistimi ogromnimi trebuhi so se nervozno presedale po golih lesenih dilah. Tiste pa, ki smo malo zacvilile, smo dobile svoje sobe in postelje. :cool: Še dobro, da zadnje cajte ogromno cvilim. Ja. Že zadnjič po eni uri sem imela muskelfiber v trtici. In v tej neobloženi riti. Sem šepala še dva dni. Štiri ure na tisti klopci bi me stale en teden bolniške, bog-jih-nima-rad.

Ko je ura odbila 10.30 in so mi zadnjič vzeli kri, sem končno lahko jedla. Navalila sem na zmečkan doma pripravljen sendvič (za prvo pomoč in prvo silo), najboljši na svetu je bil, ki se je packal v torbici štiri ure. Potem so razglasili rezultate in test je bil k sreči negativen. Tako da sem zdrava. In lahko jem in pijem, kar čem. In tudi bom. :cool: In … če me je vse skupaj vsaj malo (upam) izučilo, ne bom več sedela na ušesih in bom od sedaj naprej bolj poslušna punca. Hawk!

 • Share/Bookmark

7 odgovorov to “Naravna selekcija”

 1. šuši komentira:

  sejdi, porkamadona ;)

  tako dolgo te že nisem videla. Me prav zanima, kako velik je bejbi!

  Drugič, če si na tem koncu se javi. Nekateri počitnikujemo čisto blizu poliklinike. Bi ti prinesla sok :D

 2. sadie007 komentira:

  šuška … Billy ima že cca 30 cm in 500 g :cool: sicer pa upam, da mi zdej dolgo ne bo treba več nazaj na tist konc … no … v Drugo pomoč bi že še prišla, ane :lol:

  sej teota sem srečala, matr, je bil edina luštna stvar to dopoldne :oops:

 3. šuši komentira:

  Ja, ja … druga pomoč ma fajn kavice :D hehe, no teo pa res zna razveselit :D

 4. chef komentira:

  Madoniš, jaz moram pa vedno razmišljat… me mal zajebava razlika med “ješče” in “tešče”.

  Me veseli, da boš lahko še naprej žrla, yeah!

 5. coldhardbitch komentira:

  Uh, meni tudi ni jasno, kako lahko neko bitje kr iz lulike pride, mater :D

  Sicer je pa nosečniška sladkorna čisto možen pojav. Je nekaj komplikacij, ampak se potem vse uredi.

 6. anitagoitan komentira:

  Uf še dobru, da men ni blo treba teh sladkih blajk zadev pit, vem pa, da so ogabne, vsaj po pripovedovanju kolegic!
  Billy je pa že velik, super! :)

  Sicer pa še slabe 4 tedne in to kako gre skoz lulo ven bom kmalu vidla :oops:

 7. irena komentira:

  jst bi pa samo rada povedala, da me je tega Sejdi s svojimi sladkornimi ne-tegobami spet spravila v dobro voljo. :cool:

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.