Ne odhajaj, poletje

Ne vem, a se men sam zdi (prav rada bi to verjela, ja), da so jutra že mal hladnejša, da so večeri že mičkeno krajši. Včeri zvečer za na pivo sem dala gor dolge hlače. Pa ne zarad komarjev. In balerinke. Poletnih šlapc (raz)vajena stopala so protestirala in domov sem prišepala do krvi ožuljena. In nocojšne pivčkanje nameravam preživet v japankah. Ker ne žulijo in ker še ni čas za superge. Ker je šele fucken 13. avgust in je še fuuuul poletja pred nami. Še pol Trnfesta. Še festival stendap komedije ta vikend. Še veliko kofetkanj in pivčkanj ob Ljubljanici. S trmasto golimi rameni do polnoči in čez. Dokler so komarji, je poletje. In včeraj so me štirje užgali v gleženj.

Malo zate, malo zame, jst še kr verjamem, da bomo imeli še kakšen vročinski val. Tak, poznopoletni. Ki bo prinesel nad 30° in opečen nos in popoln val. Saj vem, da večini pusijev paše ‘idealnih’ 22-25 stopinj in da sedaj mnogo lažje dihajo in da ne švicajo. Meni pač ne. Jst najlažje diham, ko je zunaj vročina, ko mam od švica moker flek na riti in ko asfalt valovi od vročine. Jst najlažje diham, ko noben več sploh ne more dihat. Ker takrat je ves zrak zame.

    

 • Share/Bookmark

5 odgovorov to “Ne odhajaj, poletje”

 1. seamus komentira:

  Mene tud mot, da je dan krajši in jutra bolj mrzla. Pa še rosa je pol.
  Dobiš filing da je že vsega konc in vse samo še čaka na zimo.

 2. sadie007 komentira:

  dihi z mano, dihi, dihi z mano :D

 3. black komentira:

  don’t breathe, run…

 4. irena komentira:

  i’m with you, sejdi, gimme 30+!

 5. neprebujeni komentira:

  Poletje je čas kratkih majic in kratkih hlač.Je čas brezskrbnosti, ko si želijo ljudje odpočiti. Je čas, ko leto odbije nekje na pol poti.Je čas za slano vodo, vonj po sončni kremi, vonj po borovcih in zvok škržatov.
  Poletje je eno samo.
  Jaz bi podpisal, da bi čez celo leto bilo od 20 – 30stopinj.

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.