Življenje se začne šele z naturalizmom ali What happens in Vegas stays with you

Jimmy shoes busted both his legs, trying to learn to fly
From a second story window, he just jumped and closed his eyes
His momma said he was crazy – he said momma Ive got to try

Veliko stvari se začne na hitro, kar useka te in moraš, te zagrabi in zgrabi, se prepustiš, pozabiš dihat, si kar naenkrat čudežno supersrečen, je vse novo in drugače, razlagaš prijateljem – ki pa v resnici že točno vedo, kako bo, ampak ti jih vseeno prepričuješ, da bo tokrat pa res drugače, ker ne spiš in premlevaš, verjameš, da bo za zmeraj tako. Drugačno, polno adrenalina 24/7, polno odkrivanja in vse novo. Pa ne more biti. Ker je treba vmes tudi živeti. Real lajf, ne pravljice. Real lajf pa prinese s seboj tud dileme, prilagajanja, drek, umazane gate in tečen ksiht. In tukaj se življenje začne. Z naturalizmom. V vsej svoji lepoti.

V kratkem času zdej sta razpadli dve zvezi mojih prijateljev. Nobeni niso bili dolgo skupaj, so bili pa polni skupnih planov, entuziazma, vse je bilo novo in bilo je veliko strasti in so bili dolgi lasje in lepi nohti. In sorodne duše. In še veliko ostalih blablajev. In – se mi zdi, kot da ga poznam že deset let. Sem si mislila – ja, KOT da ga poznaš. V resnici pa … Človek rabi cajt, da nekoga res spozna. Moje mnenje je, da rabiš vsaj dobri dve leti – ok, če se prej vseliš skupaj, se čas razpolovi. Dve leti rabiš, da se vsaj malo razgledaš. Globje po duši. Ne samo po srcu.

Prva sta šla narazen komaj kakšen mesec za tem, ko sta se preselila skupaj. Tista lepa punca z blond lasmi in rdečimi nohti ga je začela najprej omejevat. Za vsako pivo s prijateljem. Mu pošiljat po deset smsjev na večer, da kje da je in s kom. Seveda, slaba izkušnja. On je zaradi nje zapustil svojo prejšnjo. In zato mu ta frišna že od začetka ni zaupala. Ni (z)mogla. Mu je postavljala ure. Da je vedno gledal na uro in potem, tudi če niti spil ni do konca, vstal od mize in šibal domov, da je ja bil točen, v pofukano najeto garsonjero, ki mu je vzela vso svobodo. V pofukano gnezdece, ki mu ni dalo dihat. In se je končalo, kot se je začelo. Zelo na hitro in zelo strastno. Z eksotičnimi počitnicami nekje daleč. S počitnicami, polnimi očitkov in grdih besed. Ampak razgledom na karibsko morje.

Druga dva sta se zaljubila še hitreje, močno, samo onadva sta bila, potem pa dolgo nikogar. On je bil moj prijatelj in cele dneve mi je pripovedoval o tej punci. Kakšna sreča, res, da sem jo spoznal. Midva sploh ne rabiva govorit, pa se mi že zdi, da vse vem, da sva si vse povedala, mi je navdušeno pripovedoval. Samo pogledam jo in vem, je rekel. In v moji glavi so švigale misli: blagor mu, mater, ima srečo. Nonstop sta visela skupaj, se potikala po skrivnih stezicah, vozil jo je na izlete na kavo na morje, seksala povsod kot bi jima šlo za življenje in bila cele noči na telefonu, da sta se vsaj slišala, če se trenutno že nista dotikala. Potem me je presenetil: v Vegas bova šla, se poročit. Ona je ful odbita, veš, taka huda bejba, res, čist spontana, kmal bova šla. Zinila sem ko sto hudirjev. Ampak ok. Mladost je norost, zaljubljenost pa tud. Blagor jima, ane. Če ne drugega, Kalifornija je fajn za videt. Če ne drugega, si rentaš mustanga in spiješ kakšen starbucks. No, pa nista šla. Bolj ko sta se spoznavala, bolj sta prestavljala tisto poroko. Na jesen. Na zimo. Na pomlad. In potem sta ugotovila, da nima smisla. Potem, ko sta se končno le spoznala.

Sama nisem imela nikoli te ’sreče’, da bi se tako na hitro in brezglavo zaljubila, da bi na vse pozabila. Na prijatelje, na okolico, na svoje lastno življenje. Ne vem, mogoče sem prevelik ziheraš, mogoče sem prevelik pusi, mogoče sem zato tudi za kaj prikrajšana. Ne vem. Predvidevam in upam, da ne bom nikol vedla.

Vem pa, da nisem naivna. Vem, da realno življenje ni pravljica. Prinese pa ogromno lepih stvari. Včasih ni narobe, če se gre bolj počasi. Tudi v  Vegas. Če greš lahko z nekom, ki ga dobro poznaš. Ker … What happens in Vegas stays with you.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov to “Življenje se začne šele z naturalizmom ali What happens in Vegas stays with you”

 1. irena komentira:

  i love you. :oops:

 2. ninamalina komentira:

  sejdi, ti si moj smiljan mori. majkemi. :D

 3. sadie007 komentira:

  irenca: i love u 2 :*

  malina: :shock: o jebela, se morm mal zamislit … hehehe

 4. chef komentira:

  Ojej, ženske, kaj pa nakladate :lol:

 5. seamus komentira:

  Huh, mam komi cajt brat take dolge spise.
  Sam k je bil naturalizem (in to brez tečnih fac!) zravn me je zanimal ;)

 6. cyco komentira:

  joj sejdi, res te hočem met na peru… hmal!

 7. izfotelja komentira:

  Končno…

 8. MihaHa komentira:

  Top. ;*

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.