Midva, mama in ata

Dnevi pa kar tečejo in nič ne rečejo in tkole se običajno počutim pred ‘večjimi’ potovanji, ko čakam in čakam dan, da bom lahko šla. Lohk rečem, da mam zdaj – v pričakovanju Bižike ene vrste predpotovalno mrzlico. :cool:

Hecen filing, res. Razlika je edino v tem, da pred potovanjem točno veš, kdaj bo let, v tej situaciji pa nič ne veš. Nič sploh. Zato se trudim, da je vsak dan vse pripravljeno, kot da je zadnji, čeprav teoretično imam še štirinajst dni. Upam, da me bo presenetilo. Da se bo začelo dogajat kar enkrat ponoči, da ne bo gužve na cesti, da bom še čist zaspana, ko bom samo ruknila šefeta in rekla – mislm, da bo treba it, da ne bo časa za razmišljat, kako bo. Da bom samo šla in da se bo vse zgodilo napol v sanjah.

Razmišljam tud o tem, kako bo, ko bomo prišli nazaj domov, ko bo šefe z lupinco v roki, v kateri bo ena mini žaba, zaklenil vrata za nami in bomo trije. Kaj bo potem. Kaj bova najprej? Jo bova dala ven iz lupince in ležat na kavč? Bo ona tista, ki bo pretrgala tišino in jo bo treba nafutrat al pa preoblečt? Kako bova vedla, kaj? Bova kar stala tam in jo debelo gledala, ji bom šepnila – Bižika, vidiš, tukaj si pa doma in tale pink miš je tvoja Inge. Si bova odprla šampanjec in nazdravila, si bova oddahnila, se bova vsedla na balkon in si olajšana prižgala cigaro?

Pojma nimam. Upam, da bo naše spoznavanje čim manj stresno za vse in da naju bo vesela. Da sva taka kot sva. Da si ne bo, ko naju bo zagledala, mislila – o, šit, a to sta pa mami in oči. A tale, ki me ne zna prijet, je moja mami? In tale, ki je ves potetoviran, a tale je pa moj oči? :oops:

Upam, da bodo najine uspavanke glih tko dobre, tud če nimava posluha.

 • Share/Bookmark

11 odgovorov to “Midva, mama in ata”

 1. Nina komentira:

  po moje si bo mislila: “o, the best starce sem si izbrala” ;)

 2. akvarij komentira:

  Tudi jaz tako mislim, čeprav vaju ne poznam.
  Iz tega tvojega posta prav čutim ljubezen, s katero pričakuješ otročka.
  Pred parimi dnevi je rodila ena mojih najljubših blogerk EasyPika, ti pa imaš očitno rok prav takrat kot moja svakinja. In ko bom pestovala njeno štručko (jooj, kako jo/ga čakam), bom pomislila tudi nate in tvojo Bižiko.
  Srečno.
  Lepo bo, boš videla.

 3. irenca komentira:

  Če ma pa šefe črne tatujčke, se bo loh mala še pobarvanke šla! :cool: Ma Bižiki bodo vsi fouš! Joj kok se boste fino imeli! No doubt.

 4. EnXeN komentira:

  kaj naj ti rečem? stvari bodo kar … hm, drugačne? :lol:
  al kad se mora, nije teško, hehe ;-)

  sicer pa imate do prelomnega dne, če se ne motim, še kar nekaj časa? imho, najbolj se vleče zadnji teden pred rokom … in potem dnevi čez …

  fajn se rihtajte, mi trije držimo pesti za žabo in žabico. no, pa mal tud za šefeta :-)

 5. bimba komentira:

  Te berem že kakšno leto in pol. Danes sem se odločila, da ti prvič komnetiram…mislim…da je prvič…
  V glavnem vse bo super…znašla se boš že, baje pride kar samo od sebe, tudi uspavanke, tudi če ni posluha.

  in se strinjam z Nino, imela bo the best stare!

 6. seamus komentira:

  Naj te “potolažim”, vsak dan je težje čakati …
  Mi smo bili na srečo točni, ker drugače bi se nama zmešalo. Baje je velika verjetnost, da žaba zamudi …
  … kakšn teden ;)
  In doskrat kar stojim in jo debelo gledam, kaj pa naj človek naredi :lol:

 7. Nika komentira:

  ko sem jaz z ogromnim trebuhom pričakovala svojega mladiča, mi prav tako ni bilo nič jasno. a ko sem ga zagledala, se mi je zazdelo, da sva skupaj že od zmeraj. it’s in our nature, sejdi. ne skrbi :) itak se ti bo pa sam takoj prilepil na joško ;)

 8. kalbo komentira:

  Naju je presenetlo obakrat. Ko sva malega pripeljala domov sva ga v lupinici postavila v jedilnico, mali pa kot bi vedel, da je doma. Midva sva pa stala tam ob mizi ko vkopana in gledala malo štruco ko deveto čudo. Sploh nisva vedela, kaj naj počneva z njim. Komaj sem spravil tiste drobne na videz krhke nožice v lupinico in zdaj, doma sem imel težavo, kako ga spravit ven…..potem pa mine dan, teden, tri tedne, mesec, leto…in ne predstavljaš si več življenja v dvoje…no zdaj si ga ne predstavljava več v troje, ker smo štirje in če bo po sreči nas bo kmalu pet…
  Tvoje uspavanke bodo najlepše na svetu, očitovi tatuji pa tudi, brez skrbi.

 9. sadie007 komentira:

  ful ste vsi prijazni in tele spodbudne besede mi zdele neizmerno dobro denejo, hvala :)

  se bom trudila bit fajn mami, če se bom pa preveč ‘pomamila’, me pa le opomnite … :lol:

 10. rockstar komentira:

  Veš kaj… Ko je v našo familijo prišla novica o tem, da bo starejši bratranec ati smo se vsi za glavo prijeli. Bolj nerodnega človeka od njega ne poznam – kozarci, krožniki, telefon, …čisto vse mu pada iz rok konstantno.
  Ampak s svojo malo punčko je nenormalno spreten. Že takoj prvi teden jo je vrtel po rokah sem pa tja, pa gor pa dol; vse brez problema.

  Če je on taki frajer, pol boš ti tud. :)

 11. teoo komentira:

  ej mačka, keep me posted. cel čas po malem škilim sem in čakam na apdejt:)

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.