Ljubo doma … kdor ga ima

Sam res. Še vedno mi je slabo v želodcu in mi gre na bruhat. Ok, lohk sem stokrat drama queen, ampak čista resnica je, da imam za nekatere stvari enostavno pretrhle živce. Ja.

Začelo se je sredi mirnega dopoldneva, ki na porodniški mineva, kot smo že ugotovili, ob predajanju materinskemu veselju :lol: . Že navse zgodaj sem dala prat žehto, potem pa sem se s tamalo na joški mirno predajala listanju cajtenga. Nakar zaslišim en pok in pralni stroj crkne. Me je kar stisnilo v želodcu. Grem pogledat … Iz pralnega stroja se ful kadi. O, fak. Kličem šefeta. Je na sestanku na Bledu. O jebeni šit. Po njegovih navodilih vržem ven varovalko. Ampak kadi se pa še kar. In to zelo. Mislm, zakajeno je bilo kot v najboljših časih v Palmi. Orng me je panika. Kot zakleto je v ponedeljek poteklo zavarovanje najinega stanovanja. Ki ga bova podaljšala ravno jutri. Hudič vedno serje na največji kup. Garant. Ker je pralni stroj v omari, ker drugje ni prostora, mi je skoz glavo švigalo samo to – mojbog, samo da se kaj ne vžge. Ker likalna deska, ki je bila prislonjena na stroj, je sumljivo počrnela. Tudi sprednji ekranček je počrnel. Boben stroja pa ostal poln vode.

Odpiram okna, pospravljam joško, šibam na internet in panično iščem serviserje. Kličem. Polovica se jih ne javi, polovica jih do petka ne utegne, eden reče – ok, pridem popoldne, to je najbrž šla elektronika, drago bo. Prav, pridite, obupano dahnem, mislim pa si – najbrž bi bilo bolje kupit nov stroj. Vi samo izštekajte stroj, mi daje navodila, ostalo pa pustite kot je. Mhm. Ta jebena mašina, polna vode, je težka ko hudič, ni variante, da jo premaknem, da pridem do vtikača. Ker mi domišljija – jasno, ko enkrat zalaufa, je prepozno – začne noro delat, že vidim, kako me je stresla elektrika, ki je potem po mojih stopinjah potovala direkt do Biži in stresla še njo. V glavi že razmišljam, kaj je najnujnejše, kar moram vzet s sabo v primeru takojšne evakuacije. Biži, dokumenti, Dodo, Mirko. Kaj še? Medtem je na poti domov tudi že prva pomoč, ata šefe.

Ki pride. Odmontira stroj, izprazni iz njega vodo. Gre kupit nov stroj. Ga namontira. In zdej se že pere prva nova žehta.

Potem sva modrovala. Da še dobro, da sem bila doma. Da še dobro, da se ni res kaj vnelo. In kdo da bi bil kriv, če bi se. Če bi dala zjutraj prat in šla v službo (kot je bilo že neštetokrat) in bi se recimo vžgala omara. Hipotetično. Saj verjamem, da se kaj takega ne more zgodit, verjamem, da so nekje neka varovala, ki to preprečujejo. Verjamem, ker hočem verjet. Ampak prali bomo pa od sedaj naprej preventivno samo, ko bomo doma. Za vsak slučaj. Ker dom je pa le dom in dom je samo eden.

In tako z Biži v naročju lezem šefetu v naročje, hvaležna, da imam kam it spat.

 • Share/Bookmark

17 odgovorov to “Ljubo doma … kdor ga ima”

 1. chef komentira:

  Pralnis troj v omari ?!? WTF! :lol:

  To mi pa res ne bi prišlo na misel. Mislm, fakin omara! Res se režim, ne zamert.

  BTW, jaz nikoli ne perem, če me ni doma. Pa ne zaradi požara, ampak s pralnimi stroji imam tako slabe izkušnje, da ne izključujem možnosti, da mi naredi totalno poplavo. In, seveda, vedno perem po 22. uri. Pri pranju prileze iz mene vsa zatrta vohrnost (in neuvidevnost do sosedov).

  Pralni stroj v omari!

  Mislm.

  Pa to je še huje kot pri ljudeh, ki ga imajo v kuhinji!

 2. sadie007 komentira:

  no … za drsnimi vrati omare pod kotlom, ja … ja drugje ni placa … nehi se režat :lol:

 3. chef komentira:

  Ne morem! :lol:

 4. šuši komentira:

  Jaz mam pa sto let star pralni stroj, pa se ne more vžagt … upam. Je pa res,d a ga ne smem preveč napolnit, ker potem sosedom po glavi kaplja pa men parket malo gor dvigne.

  Prat pa je res pametno samo kadar si doma. Najboljše med tem, ko kuhaš, da ja ne slišiš, če začne točit :D

  Šefe nehaj se smejat :D

 5. sadie007 komentira:

  šuška: ja, včasih so delal mašine, ki so delale sto let … zdej pa vse (vključno z mobiteli) naredijo tako, da po parih letih crkne, barabe!

  šefe: le čaki se!

 6. šuši komentira:

  Ne, zdrži ravno malo čez garancijo, pol pa gre v franže :evil:

 7. chef komentira:

  Ok, da se v debato vključim malo bolj resno :lol:

  Včasih so naši fotri dali celoletno plačo za pralni stroj. Verjetno so morali malo pošparat tudi v bolj razvitem svetu. No, danes je pa tako:

  “Iiiii, šefe, pralni stroj bo zgorel!”
  “Ni pene, sadie007, popoldne prinesem novega!”

  Mislim, zdaj ni več noben problem kupit pralnega stroja na horuk, osnovni problem je, kako ga spravit v sedmi štuk! V teh ima že vsak kekec s spodobno službo 500 evrov na lagerju, ker ta mesec je pralni stroj, naslednji mesec bo centralna, čez tri mesece mi bo pa en pofukan debil prerezal gumo.

  Čaki mal. Ne morem verjet. Naključno iskanje mi je ven vrglo pralni stroj za 250 evrov ?!?!? Mislm, jajca najbrž, ampak za ta denar si praktično lahko privoščiš vsak mesec novega, če malo rit stisneš skupi.

  Hočem povedat, mal dnarja, mal muske. Če bi dala za pralni stroj 3000 evrov (kar danes verjetno sploh ni več mogoče), bi pa verjetno res delal 30 let. Ampak to ne bi koristilo nikomur.

  :lol:

 8. seamus komentira:

  @chef – :lol: kere teorije :lol:

  @sadie – drugič ravnaj takole – pokvarjen stroj gre na zavarovanje. In načeloma ni problem, tud če vmes nisi zavarovan. Saj podajšaš in mislim, da zavarovanje v tem primeru velja še en mesec čez.

  Glede stroja v omari – sj načeloma to sploh omara ni??? Če si prov predstavljam imaš drsna vrata, da ne vid vsak firbec v kramo.

  … aja še za sedie007 en :lol: na teorije

 9. korenc komentira:

  Mislm, wtf, pač vama je crknu pralni stroj, zakaj je treba iz tega delat tako dramo? :shock:
  u-u,koončno se je neki zgodil v zaspanem domu,ok ok no :D

  :lol:

 10. sadie007 komentira:

  ej, korenc = cccabana = ladis = nomercy = :huh: = BigC = JohnGray = Mirko = spet jaz … zdej, k vem, kdo si, mi gre kr na smeh :)

 11. herr doktor komentira:

  korenc = nomercy? zdej gre pa še men na smeh….

 12. korenc komentira:

  :SHOCK: no mercy?? direktor – nek :lol:
  No, namigni kdo sem, bod faca, samo z eno besedo, da bo šlo še men na smeh. :lol:

 13. sandokhan komentira:

  pr men se je tud neki pokvarl …

 14. sadie007 komentira:

  doktor: ne, ni nomercy ;)

  korenc = cccabana = ladis = nomercy = :huh: = BigC = JohnGray = Mirko = spet jaz … : tole je moj zadnji komentar teb, glede na to, da vem, kdo si: mirno lohk sam en nick uporabljaš, vseen katerega … zdej vsaj vem, zakva sem hodiš …

  sandokan: ti si pokvarjen :P

 15. korenc komentira:

  Ti paše ane, pozornost od enga orng deda, kr priznej,;)
  Zakva po tvoje sm hodm?! :shock:

 16. MihaHa komentira:

  Cukr si.

 17. irenca komentira:

  “Biži, dokumenti, Dodo, Mirko. Kaj še?” :lol:
  Sejdika, ti si res eno tako zlato bitje :*

  Korenc, lobotomy much?

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.