Francoski klovn, ki prinaša pomlad

Itak da nisem zdržala in sem predčasno smuknila v leder plašč. In šla brez kape na sprehod in se šla veter v laseh in to šele kakšen dan potem, ko je prehlad končno pojenjal. In mi je bilo žal takoj naslednjo minuto, ko sem stopila ven, ker včerajšnji dan ni bil tako topel kot nedeljski – čeprav je termometer kazal hinavskih 10 stopinj – in včerajšnji veter ni bil prijeten jugo, ampak je še kar nesramno bril okoli mojih ušes in zvečer, ko se kar nisem mogla segret in so mi lica še vedno žarela, sem si rekla, da bom še kakšen dan ali teden raje vztrajala v puhovki. Ki sem je sicer že do nezavesti sita, ker jo drajsam že celo zimo, ki je letos prav nesramno dolga, madonca, kako se nažrem teh zimskih cunj, teh pulijev in visokih čevljev, za znoret, res.

Na sprednje police sem že prav optimistično zložila lanene hlače, šla sem pomerit nove pumice (kolebam med slednjimi in olstarkami), debele puloverje pa sem zabasala v zadnji del omare, ki je k sreči zelo globoka.

Ugotavljam, da bo malo še treba počakat, vsaj tale teden še, potem pa – pravi fotr – se bo začela pomlad, bo zacvetelo, začelo zelenet, včeraj sem na Prulah že vidla zvončke in trobentice. In tudi moj francoski klovn, ki gunca afne in fehtari nekje med Robovim vodnjakom in Filipovim dvorcem, je bil spet tam. Mislm, da je vsak dan tam. Ves pisan kot pomlad. Načeloma ne šenkujem drobiža naokrog, ampak tale tip s svojim ‘Bonjour, ca va’ mi pa vsakič znova stre srce, mi sredi navadnega ljubljanskega dopoldneva naredi romantični Pariz, sploh pa je edini, ki mu dovolim, da se nagne nad Bižikin voziček, da pokuka notr, ker potem vedno znova ugotovi ‘Elle dort’ in se nasmehne in mi pomežikne. Midve pa šibava dalje, stran od Pariza, lažji za kovanec ali dva.

Zdej si grem pa narest neki za pojest. Kadar je takole žalostno vreme, se mi zdi, da skos samo jem.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov to “Francoski klovn, ki prinaša pomlad”

 1. EnXeN komentira:

  Lisjak, ki prinaša pomlad, je baje Romun. Tudi od naše Z. s svojim nastopom redno spretno zvleče kak kovanec. Ko je pa tak simpatiš … ;-)
  Nič bat, pomlad bo! Rimc je že suh, sam mal še, samo še ozeleni, pa ti tudi jest ne bo več skos treba. ;-)

 2. Nina komentira:

  joj, mene že tud fejst matra tale pomlad. čisto me narajca, potem pa pride dan kot današnji. :/

 3. MihaHa komentira:

  Joj, Vokrrija pa mene zebe, čim pade pod trideset! Bolan bom, ko se vrnem, to je segurno. In ja, freakin’ French is freakin’ beautiful. Kupi All Starke! Dej le clunu enron, ti ga vrnem pri naslednji pijački, pri kateri se kanim sam sklanjati nad Biži. Lupčke!!!

 4. MihaHa komentira:

  In ja, NAJRAJ te mam. Možn.

 5. MihaHa komentira:

  Srček!

 6. sadie007 komentira:

  EnxEn: tist, k mi nardi Pariz, tistmu dam brez oklevanja

  Malina: še mal, še mal, pa pride pomlad in se zaljubiš!

  Miha: z Biži te čakava :)

 7. MihaHa komentira:

  Ej, mami, pejd na gTalk, no! Da se pomenva mano a mano…

 8. MihaHa komentira:

  No, pirčk se imenuje Seize Cent Soixante Quatre. For the record.

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.