Prišli s(m)o poletni ptiči

V petek, po dolgi noči, ko sem sanjala ostre in tanke trave, tiste, ki režejo, ko sem sanjala naluknjan oblak, iz katerega je padal sneg, sem zjutraj prvič letos s sosedove češnje zaslišala ta ‘poletne’ ptiče. Mislm, niti cela prespana noč ne bi odtehtala tega čivkanja. Ki se ga čez poletje sicer že krepko naveličam in ga velikokrat preklinjam, ampak v soboto zjutraj mi je pa kar orosilo oči. Ta poletni ptiči so tisti, ki vriskajo (niti ne čivkajo) že od petih zjutraj. Ali pa še prej. Na vse grlo.

To noč smo kar zmerno spali. Do enih sploh prima – v enem kosu, potem mi je pa tudi prav solidno uspelo do petih z božanjem in nežnim shhhhhhh poflikat dva kratka jokca. Ob petih je bilo dokončno konec nategovanja z dudo in je bilo treba dat joško ven. Potem se je Bižek stiskal k meni do šestih, ko smo vstali in sva pozajtrkovala. Fino je, ker je končno že svetlo zunaj. Če je svetlo, lahko vstajam še prej. Me ne moti bit auf ob štirih, samo da se dani zunaj, res. Potem si je mini me privoščila še kakšno urico spanja. Jasno, saj je bila vendar zgodaj budna. :lol: Ampak se ne pritožujem. Sem preveč vesela, da je zdrava in živahna. Naj kar vriska in se smeje. Tudi če je bolj zgodaj. Tudi midva sva zgodnji ptici.

Kot kakšen zajeban upokojenec sem tako ob pol osmih že stala v vrsti za svež kruh in se spominjala časov, ko je bilo podobno z našim fotrom, ko smo še hodili v prikolico v Savudrijo. Pri treh smrkovcih tud njemu (in mami) dolgo ni bilo usojeno spat dlje kot do šestih. Ob sedmih smo velikokrat že špilali prvo uro tenisa. Zato se ne bom več spraševala, po kom je Biži. Ker sem v resnici prav vesela, da je navita in živahna. Saj ne rečem, včasih prav paše, ko malo pospi, da se zleknem na kavč in v miru prelistam Sobotno, mi pa potem vedno dolgčas rata in potem začnem pogledovat proti tolstemu belemu obrazku in nestrpno čakam, da začne ropotat. Res se mi zdi, da narava naredi tako, da je prav. Kliše gor al pa dol. Narava da živahnim staršem živahne otroke.

Ja, prišel je naš čas, čas poletnih ptičev. In mi vriskamo že pred peto zjutraj.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov to “Prišli s(m)o poletni ptiči”

 1. irenca komentira:

  Joj, ne govori, meni kolekcija pomlad-poletje ptičev vedno metuljčke naredi v trebuhu in cmok v grlu….sem jih slišala že kakšne tri tedne nazaj, ker z dragim ustajava ob bizarno zgodnjih urah (če se ga slučajno ne napijeva :lol: ) in potem sm leživa v postelji, se drživa za roke in vsak dan znova čivkava, da zdej pa že čist zares vohava poletje v zraku… :) Kok je lepo! ;)

  Jst drugače ne jebem datumov, ki naj bi označevali začetek letnega časa, mam mal drugačnih in čisto svojih pet mejnikov, ki mi povejo, da je pršu Moj Letni čas:
  - prvo hiperaktivno čivkanje pričkev, ki jih čist razganja (cirka tri tedne nazaj),
  -prvič oblečena samo v majčko s kratkimi rokavi (to je že blo v petek popoldan, ko sva pirčkala na Špici),
  - prvi pik komarja (pičil je njega v petek, verjetno ko sva bla na Špici)
  - prvi sladoled (sva lizala danes, ko sva šla blodit po bolšjaku, pozdravljat prjatle in kafečkat ter đuskat na sonček ob Ljubljanici)
  - prvič obuta v šlapke s akterim potem veselo zanalašč drsam po asfaltu, ker mi je tok fajn ta zvok (to se seveda še ni zgodilo letos)

  Tko da ti povem Sejdi, mi poletni ptiči smo že v polni pripravljenosti, samo še šlapki nam manjkajo na nogah… ;) Jejhata! Matr, to je najlepši cajt življenja! Double jejhata! :)

  Poljubi in stisni Bižiko! :*

 2. sadie007 komentira:

  irenca … ni lepšga kt zgodi se zbujat in se držat za roke … ti veš … enkrat bova mogli it na sprehod – v šlapcah po poletni nevihti dišečem asfaltu

 3. irena komentira:

  me hates loud birds.
  me regrets missing bolšjak danes.

 4. seamus komentira:

  Luksuz od spanja. Res!
  Sam pol gremo pa v sredo na plavanje v ZUIM (Zavod za usposabljanje invalidne mladine). In nazaj grede sva srečna, da ne spimo!

 5. [...] ja, Sejdi bom končno peljala na pirček in šle bomo od doma zvečer, ko bodo škržati preglasili [...]

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.