Kdo so vsi ti vandrovci?

So kar lepi dnevi za šibat naokol, tko da jst Niki kar spakiram in greva. Zadnjič sva s T. sedeli dopoldne v Saxu in kofetkali, matr, sva srečali tolk znanih, ne vem, a noben ne dela?? Ok, B. je tud na porodniški, je tud šibala mimo, M. in G. sta bila frej, ker je imel G. zagovor diplome, in sta pražnje oblečena in sila nemirna po Trnovem postopajoč čakala, da bo ura za it.

Ampak bifejčki so vsi polni. Pa niti ne samo študentov. En kup ljudi je povsod, za katere ne vem, s čim se ukvarjajo, da se lahko sredi navadnega delovnika tkole brezskrbno martinčkajo ob Ljubljanici. Mislm, tud jst bi se ukvarjala z istim – če rabjo še koga. Ker že od študentskih časov nisem tkole mirno dopoldne ždela v Mačku. Sej razumem, delajo v centru in imajo malico. Samo, zaboga, ob vseh možnih urah jih je polno. Ljudi. Po lokalčkih. Čim se pokaže sonce. Ok, mogoče majo turnuse, mogoče delajo nočne (čeprav tisti verjetno ob desetih dopoldne spijo). Pojma nimam.

Štacune so polne, tržnica živahna, povsod vrvež. Pa sem mislila, da bo dolgčas in vse opustošeno. Da bodo lokali prazni, da bo vse zaprto in rolete do tal, sem mislila, naivnica trapasta, da vse to zares oživi šele popoldne. Da v mestu dopoldne ni življenja – razen mladine. Sem mislila, da jo bova z Niki v strah vzbujajoči tišini zjutraj urezali čez opustošeno mesto. Hitrih korakov. Pa sem se zmotila. Mesto živi. Ampak, kdo so vsi ti ljudje? Kdo so vendar vsi ti dopoldanski vandrovci, ki mirno kofetkajo celo dopoldne?

Tud jst bi se ukvarjala s tem. :cool:

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Kdo so vsi ti vandrovci?”

 1. chef komentira:

  Poleg tistih, ki delahjo nočne ali popoldanske ter penzionistov še umetniki, bleferji, arhitekti, razno razni es pejevci, podjetniki brez pisarn, sinovi in hčere bogatih fotrov, pičke bogatih es pejevcev in biznismenov brez pisarn, izmuzljivi kurirji…

  Tudi jaz sem bil včasih presenečen, danes nisem več.

 2. irena komentira:

  to je vendar že dolgo pravilo, da je Ljubljana najbolj živahna ravno med tednom (in ne v večernih in nočnih urah – no, razen ko je reeeeees toplo). Če pa na sočno nedeljo ali soboto ob 15h stopiš kamorkoli razen na Cankarjevo nabrežje in tržnico, si pa lahko vprašaš tisto famozno vprašanje: A kuda idu Slovenci nedeljom?

 3. irenca komentira:

  Midva sva taka vandrovca! :cool:

  Jebi ga, vse moje službe so take, da si lahko sama sestavljam urnik, zato je pač vse tok fleksibilno, da loh delam dva dni ko prfuknjena 20 ur na dan, potem sem pa dva dni fraj, če želim (ali obratno)… Čist fajn mi je tako :) Moj je pa tud umetnik in njegov dan izgleda tud podobno – sam si ga sestavi in sam si razporedi obveznosti. :)

  In valda nama ni lepšega kot jutra in dopoldneve fjakarsko prevandrat skupej… ;)

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.