Pri nas že imamo optični kabel ali Še poštar zvoni samo dvakrat

Sem tukaj nekje in jezna sem sama nase, ker ne napišem, pa toliko imam povedat. Ne zato, da bi me brali, ampak zato da bom potem jst enkrat brala za nazaj in bom vsaj približno vedela, kdaj in kaj se je dogajalo. Pa nisem pridna, nisem vzorna in tale moj dnevnik je postal tednik. Priznam, malo sem tud na FB-u, prjatuček Miha pravi, da je to za lepe ljudi. Ma prav. Zato objavljam slikce Niki. Ona je najlepša.

Nocoj moram nekaj napisat. Mislm, stvar me je razpizdila do te mere (matr, zadnje čase se samo jezim), da sem res zelo huda. Skratka, tisto poletje, ko sem bila sama, redni bralci vedo, da je bilo to ene dve leti nazaj, so na vrata prišli fantje od Telekoma. Če podpišem soglasje, da bi radi polagali optični kabel. Ker se ne spoznam na te stvari, vprašat za nasvet pa tisti hip nisem imela nikogar, sem klonila in podpisala nekaj, o čemer nimam pojma. No, slišalo se je ok, pa tud, saj vemo, časi gredo naprej in zazdelo se mi je, da nekoč bom pa zarad tega, če ne bom imela tega kabla, mogoče zastarela. Zakrnela. Potem je bilo kakšno leto vse tiho in medtem nisem bila več sama in lepega dne je šefe naznanil – a si vidla, optični kabel polagajo. Sem rekla – ja, vem, saj sem podpisala. Prima, me je pohvalil. :cool:

Od takrat je preteklo že dve leti in pol in zadnjič pozvoni na vratih. Odprem. Pred vrati je bil en čeden dečko, se predstavi, da je od firme Gratel in da bi radi, če podpišem soglasje za polaganje optičnega kabla. Zinila sem, si lahko mislite, kako. Zelo. Sem rekla – poslušajte, kabel so že položili. Nato je čedni dečko zinil še bolj. A res, je rekel – kdo pa? Telekom. Hmmm. Sila nerodna situacija. Pa je nekaj mencal in se prestopal in ker je bil čeden, sem soglasje podpisala še enkrat. Potem je šel. Drugi dan je spet zazvonilo. Sem bila glih sama doma in pod tušem, sem hitela se brisat in na nago rit natikat trenirko, ker pri nas redko zvoni (razen, če hoče kdo prižgat luč in pomotoma pritisne zvonec), jst sem pa radovedna. Odprem. Spet en fant. Dober večer, je rekel prijazno – pobiram podpise za soglasje za polaganje optičnega kabla. Prosim? Sem ravno včeraj podpisala, rečem. Me gleda. Se opraviči, nekaj zapiše v zvezek in gre.

Potem je naslednjič pozvonilo prejšnji teden, se pravi kakšen teden kasneje. Spodaj. Na videofon se je javil šefe. Kdo je bil, sem ga vprašala. Od Gratela, soglasje pobirajo za polaganje optičnega kabla, reče. Sem mislila, da me zeza, res. Dvakrat so že bili tu, rečem, enkrat sem tudi podpisala. Kljub kablu, ki v resnici že je. Šefe se je zarežal – tud jst sem tipu že dvakrat odprl vrata. No, pa sva se režala skupaj. Potem je prišel eden izmed njih še ta torek. Takrat se sicer nisva nič več režala, ampak nekaj živcev sva še imela. V torek.

Včeraj pa ne več. Pa je kljub vsemu spet pozvonilo. Tip včeraj pa ni bil čeden, pa tud če bi bil, jst res nisem več imela potrpljenja. Mu rečem že v videofon – poslušajte, sem že podpisala, pa kabel že imamo, pa nehite že težit in zvonit. Ampak se ni dal, lepo je prosil, če ga spustim vsaj v stopnišče. Ok, sem se vdala, ampak v prvem nadstropju, prvo stanovanje, nikar ne zvonit. Pa je. Odprem, in ta butelj stoji pred vrati. Nisem imela več moči in sem zaloputnila vrata.

No, čez kakšnih deset minut slišim spodaj divje hupanje. Pogledam dol in vidim, da sosed ne more v garažo, ker jo je nekdo zaparkiral. Ta mulc od Gratela se je, pa saj ne morem verjet, parkiral direkt pred drsna vrata v garažo. Kot da bi se parkiral pred steno. Na sredino. In je šefe popizdil in ga je šel iskat. Nanj je nabasal par vrat naprej, ko mu je glih eden izmed besnih sosedov razlagal, da je že zdavnaj vse podpisal, trikrat. Mulc pa – oprostite, nimamo evidence. Pa oprostite, a tisto je garaža, saj že grem.

Za popizdit, res. Naj si naredijo eno tabelo v excelu. Ni tko težko, mislm, jst sem bolj švoh, ko govorimo o računalniških zadevah, ampak, jebemti, da tabelo pa znam narest. Pa nej jim dopovejo, da je brezveze pobirat soglasje za nekaj, kar že imamo. Pa naj jim dajo dva žetona, porkamadona, če ne ločijo med steno in drsnimi vrati. Naj, za božjo voljo, že nehajo zvonit, da ne bo njim zazvonilo. Resno.

 • Share/Bookmark

11 odgovorov to “Pri nas že imamo optični kabel ali Še poštar zvoni samo dvakrat”

 1. Ales komentira:

  Hahaha, al pa majo le radi podpise :D

  (pa mislm da sta opticna kabla od gratela in telekoma razlicna, eden je za t2, drugi pa za siol ;) )

 2. lordwales komentira:

  Dokaz več, da tudi polagalci optičnih kablov zvonijo več kot dvakrat.

  Kaj pa naj rečem na vse lepe telemarketarke, ki so me nič kolikokrat klicale na moj gsm, ker sem pač taka mona da imam javno številko.

  Menda naj bi tudi v naši zakotni občini dobili optiko, pa bo isto stranje drugo pakovanje -kakšna razlika je med 1 mb in 5 mb adsl?

  Že zdaj nekateri meijski strežniki komaj spolgajo. Ko pa se bo cela Sloveniaj obesila z 5 mb in več se bo sesulo. Zato počasi!

 3. sadie007 komentira:

  Aleš: ja, mi je bilo razloženo … ampak oboji majo že moje soglasje … z vsem se strinjam, sam nej že nehajo zvonit … :lol:

 4. Nina komentira:

  no, jaz bi tud prišla večkrat zvonit, če bi mi sejdi odpirala :oops:

 5. irena komentira:

  good point :mrgreen:

 6. chef komentira:

  Heeee.

  Saj ravno tabele v Excelu so problem. Za take stvari je treba imet po mojem boljši sistem. Je pa zanimivo, da k tebi pošiljajo lepe mlade fante. Očitno vedo vse o nas in pošljejo ljudi, za katere menijo, da nas bodo najlaže prepričali. K mojemu fotru je namreč prišel star, zadrt tip, ki je dajal podoben vtis kot včasih tazajebani udbovci. Menda. Fotr ga je nalašč najprej zajebaval, no, potem pa mislim, da je vseeno podpisal, ker če ne bi, bi bila itak pizdarija. Verjetno so se zajebali in bi mu morali na vrata poslat čedno deklino.

  Sicer pa… a ni tebe ponavadi strah odpirat kr enim moškim :mrgreen:

 7. seamus komentira:

  Ja z excelom bi bil problem, ker še vedno ne bi imeli evidence :lol:
  Ker pač ne bi znali uporabljat VLOOKUP funkcije, ki je verjetno že malo bolj napredna zadeve. 8) Pomoje.

  Drgač pa pr nas pa ni nobenega interesa, da bi vlekl kable. Verjetnbo zato, ker že pr vas zadost podpisov dobijo.

 8. sadie007 komentira:

  lordwales: ja … šestkrat zvonijo!

  malina, irena: ej … jst sem zdej mamica, tko da … tist, k je zamudu, je zamudu :lol:

  šefe: good point … ta čednemu sem tud jst podpisala, ta zadnjemu, k je bil pa čuden in še butast, pa ne :oops: odprla sem pa čist avtomatsko … po mojem sem bla tko frapirana, k je že šesti mulc zapored hotel moje soglasje …

  seamus: ma sam nej si že nekam napišejo, da sem že podpisala … zarad mene je lohk tud navaden samolepljiv listek!

 9. seamus komentira:

  Sj to zna bit problem – un samolepilni listek se ponavad odlima! Tud, če je 3M.

 10. sandokhan komentira:

  tlele pri nama so že pred meseci vse zrihtal za optiko (telekom), t-2 (oz. gratel) smo pa kar skenslal. ampak zdaj se na telekomu ne morejo prav dobro odločt kako se poveže optični internet in kabelska televizija (da ne bi bilo celo stanovanje en sam kabel) in sva še vedno na good old telemach kablu. jebiga, sej je vse začasno :D

 11. EnXeN komentira:

  sejdi, kje to pol pozvonim, če bi rad napeljal kabel? :oops: :-P

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.