Zlata ribica, ki rada bere

In medtem enkrat, ko vi žurirate, ko planirate odpičene počitnice, ko pivčkate in špilate fuzbal v DP … medtem se jst vozim v kabrioletu. :cool: No, v bistvu sem hotla povedat, da je medtem ko se je zunaj naredila pomlad, moja Niki dopolnila že skoraj pol leta.

Iz mini nebogljene dušice se je razvil en tak metulj s karakterjem, ena taka živahna žverca, ki vriska in se smeje, en tak hrošček, ki s tebe, če se delaš, da spiš, za šalo potegne odejo, in ki se pogovarja in resno razjezi. Ko se zdaj berem za nazaj, ko berem svoj recimo september al pa oktober, se čudim sama sebi, prav ponosna sem nase, kako sem takrat parkrat lepo napisala nekaj zapisov o migetajoči žabi. Kako sem bila v pričakovanju. Včasih berem tudi september eno leto nazaj ali pa kakšen drug mesec. Tudi ta grde mesece. Vesela sem, da obstaja tale dnevnik, čeprav ga zadnje čase preveč zanemarjam. Vesela sem, ker lahko zdaj berem, kako je bilo in ker se lahko čist natančno spomnim določenih filingov in ker se tako z lahkoto opomnim, kako fajn je bilo tudi takrat. In berem o potovanjih. In o vsem, kar me (je) veseli(lo). In se zavedam, da sem srečnica. Čeprav se kdaj (ne)hote spomnim seveda tudi, kako je nekoč bolelo. In ko berem tiste zapise, sem ponosna nase, kako pogumna sem bila. In sem hvaležna, ker zato vem, da nič ni večno in da se je za vse treba potrudit. In da so valovi in vetrovi na strani spretnih mornarjev.

Fino je zapisat, ja. Sploh če imaš – tako kot jst – v realnem življenju trisekundni spomin zlate ribice. Tale blog je odlična madgalenica. Ki spomni in opomni in spodbuja. Piši, Sadie, piši. Potem pejva pa še en krog.

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Zlata ribica, ki rada bere”

 1. irena komentira:

  tisluštna :*

 2. EnXeN komentira:

  mamici vprašanje: ‘ma modri kabrio na zadku slučajn’ lubico? ;-)
  nikici pa vse naj za obmesečnico! žaba će i dalje da se žešće evolvira, no doubt. :lol:

 3. sadie007 komentira:

  irena: nerodn mi je :oops:

  enXen: črn je bil …

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.