Prišlo je njeno prvo poletje

Ja, spet jst, končno jst, madona, saj me je kar sram, sem vendar obljubila, ja, da bom, da bom večkrat, pa nisem držala obljube. In danes imam spet čas, vmes je bilo tudi morje, danes pa … Danes sem po dolgem času hitela, brzela po obvoznici, ki je imela mehke ovinke, ki so šli začuda vsi v levo, tolažil me je Billy, kot nekoč, vozila sem po levem pasu in jih puščala vse za sabo, predmete in duše in škatlaste kripe, ki so hrople, da bi me dohitele, pa me niso, niti v sanjah ne.

Kakšnih štirinajst dni nazaj sem snela tamalo z joške, počasi ji je postalo premalo, je bilo bolj samo crkljanje, ne več hrana, tega pa nisem hotla, ker crkljamo se lahko drugač, je bila vedno še lačna in je gledala za še, začela se je žlica in prišle so kašice in joške so se neslišno in počasi poslovile :oops: . Tamala se je zaljubila v flaško, iz katere teče hitreje in z manj truda, jst pa sem se sprijaznila s koncem nekega obdobja, ki je trajalo osem mesecev, in dajala nase ledene obkladke sedemkrat na dan. In s flaško je prišla tudi svoboda, z njo pa kakšno pivo in večer zase. In zdaj vas slišim, zagovornice dojenja do pubertete, kako me linčate, jst pa si žvižgam in sem ponosna, da nama je z Bižiko tako dolgo tako dobro šlo. Zdaj pa je čas, da začnem pitat še sebe, da teh bednih 52 kil obogatim za ene par solidnih špehkov, da ne bom več tako posušena in izsesana mama, skoz katero se vidi. Da bom vesela in debela mama. :lol:

In tečejo dnevi in z njimi, o bog pa ja ne že, tudi poletje, ki je prišlo, Bižino prvo poletje, ki se je komaj dobro začelo, pa je prineslo že tudi mraz. Večeri so dolgi in mirni in, končno, se spet pogovarjava. Leživa na zofi na terasi, ti z mojimi nogami v naročju, jst pa z mokrimi lasmi, dotikava se in kar nerodno mi je, kakšne besede vse se izgovorijo, ko izgoreva dan, ko se asfalt suši, ko pridejo komarji. Že mora bit tako. Če imaš rad.

En teden počitnic je že za nami, bile so kratke in sladke in šli smo blizu, ampak bile so ene najlepših in nikoli jih ne bom pozabila. In ja, so že padle tud privoščljive pripombe, seveda spet od ljudi, ki v lajfu niso nikjer bili – a letos pa ne boste šli nič v Grčijo – in ne, ne bomo šli, letos najbrž ne. Niti ne vem, zakaj bi se nam mudilo, tamala v morje itak še ne more za ne vem kako dolgo, čez opoldne smo ponavadi na hladnem v sobi, zvečer žurat ne moreva, ampak na terasi spijeva par pirčkov, in meni se zdi, da ne bi bilo nič kaj dosti drugače, kamorkoli bi šli. Edino pot bi me delala nervozno, tako pa gremo raje blizu in smo mirni in uživamo. Še bo čas za kam it, mogoče kmalu – ali pa tudi ne, tako da jih – zlobne jezike – lahko potolažim, da bo vidla tudi še kakšno belo mivko in turkizno morje, kot ga oni še niso. Ko bomo pripravljeni. Jeseni, drugo leto, čez dve leti, pojma nimam. Boste izvedeli, kdaj se bomo okorajžili, boste dobili kartico. Do takrat pa se javljamo iz Savudrije. :cool:

Tako … Vse je enkrat prvič, tudi poletje. Naj bo lepo, prvič bi moralo bit lepo. Mama in ata se bosta zelo potrudila. :D

Ja.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov to “Prišlo je njeno prvo poletje”

 1. chef komentira:

  Faking zapečkarji, ja.

 2. troBENTica komentira:

  Dobrodošla nazaj :smile: Debele mame mamo radi, menda dobro kuhajo?

 3. irena komentira:

  sejdi, ti ne boš nikoli debela mama, pa če se spitaš z eno torto na dan :P

 4. šuši komentira:

  hmmm,zadnjič enkrat sem letala po centru in sem s kotičkom očesa zapazila tvojo koščeno rit (preveč daleč si bila, da bi se čez center drla SEEEEEEEEEEEEEJDIIIIIIII). Lepa družinica ste, ampak ti pa moraš na počitnice k meni. Te poredim v trenutku :P

  In upam, da se spet kaj naključno srečamo ;)

 5. henshin komentira:

  saj ne da te poznam, a iz zapisov veje, da si super mamica ;) …in ja, bolje zaključit po parih mesecih kot po nekaj letih ;)

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.