Četrtek

Lepi in vroči dnevi so in moja porodniška kr teče in nič ne reče. Odlašam in odlašam z iskanjem varstva za tamalo, čeprav mi je do zdaj že jasno (in nam je bilo tudi sporočeno), da vrtca letos ne bo. No, malo upanja imam, glede na to, da sem kakšen mesec nazaj v centru spoznala župana – me je ustavil, mlado mamico in potencialno volivko, in prijazno nagovoril sredi Stare Ljubljane, jst pa se nisem samo prijazno smehljala, ampak sem si nadela zaskrbljen izraz in si nisem mogla kaj, da ne bi zajamrala o vrtcu. In mi je – sicer že manj prešernega obraza in sklanjajoč se nad voziček obljubil, da vrtec bo. Bomo videli, sem mu rekla skeptično. Ampak on se je potem spet lepo in na široko zasmehljal in me potrepljal po rami in – o, spet jst naivnica – jst mu kar verjamem. Še kar. Ni mogoče, da ne bi verjela tistemu nasmehu. No, pa šalo na stran – močno upam, da bomo našli kaj, kjer se bo Biži dobro počutila. Če bo že morala it. Se pazit.

Vsako jutro, ko se vi drenjate v službe, okrog pol osmih midve štartava od doma, v hlad in še nedolžen dan, zgodaj greva, kasneje pa se tiščiva notri. Včasih se okrog desetih še smukava kje okoli Saxa in ta prijazen dečko, Bižikin prjatuček natakar, mi, četudi imajo rumeno roleto še spuščeno, vseeno od zadaj nekje prinese kavo in postavi en stol in mizo, neredko me pocrklja tudi s frišnim cajtengom, vmes pa reče kakšno prijazno, ko postavlja mize in stole in se pravzaprav šele prebuja. Vsi ostali kafiči tule v bližini so odprti že davno prej, amapak noben nima tazga prijaznega fanta, ki zakurbla kofe mašino sam zame, čeprov še niti odprti niso.

Te dni najemam garažo. In sicer garaže v našem bloku imajo dvižne ploščadi, kar je sila neprijazno, če si ti tisti, ki imaš avto zgoraj. Kar jaz zadnje čase sem, ker se relativno malo vozim, pa tud šefetov avto ne gre pod strop. Ta princip ‘pograda’ me neizmerno utesnjuje. Saj ne, da bi vsak večer rabila kam it, ampak, klinc, včasih mi pa glih zapaše, pol je treba pa umikat njegov avto, pa mojga dol spustit, pa ko se vrnem, ponovit vajo. Kar me (naju) precej utruja in posledično sem nehote kdaj tudi doma, čeprav bi rada kam šla. Mogoče tud sam do mami zvečer na kofi al pa kaj takega. Skratka, par v stanovanju čez pa živi v Nemčiji in sta res redko tule in sta se ponudila, da nama oddata svoj (imata itak tri) garažni boks. Ga bom vzela. Bom svobodna. Bom lohk kdaj tud jst Hodža kam peljala in bo končno tud on lohk kakšnega preveč spil. :oops:

Prihajam.

Ja.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov to “Četrtek”

 1. seamus komentira:

  Pa kje so ti lepi dnevi … Tle je vsak dan dž. Se glih vn odpravlamo po nevihti, ko spet začne na novo deževati. Že celo večnost je tko …

  Vsaj nekaj dobrega od SSRS – uturil so nam dva (cela) garažna boksa, res bi mel lahko take polovičke, če so že povsod šparal…

 2. šuši komentira:

  ja, tam v saxu pa so res face. Pa tud kafe imajo dober. Sicer pa, Sejdi, kdo bi se lahk uprl tvojemu prijaznemu pogledu? Še jaz bi ti kavo kuhala in se za spremebo zjutraj nasmehnila ;)

 3. flajer komentira:

  sejdi, aj olredi vejt for ju ;)

 4. EnXeN komentira:

  To z županom se vam nea bo izšlo. On se zares SAMO smejčka. In lapa mladim mamicam. Moja P. je bila pri njem zavoljo vrtca celo na avdienci, pa sedaj Z. kljub vsemu pazita kar – babici … Do septembra, ko prideva do mesta v vrtcu po redni poti.

  Če morda (še) iščeta varuško, se mi lahko javiš na mail, imava telefonski številki od dveh (baje) dobrih.

 5. sadie007 komentira:

  seamus: ja poglej vendar ven … poletje je zunaj :D

  šuška: a dej, včasih še tako prijazen pogled ne pomaga, da bi nekdo predčasno zaštartal svoj šiht ;)

  hodž: i know :cool:

  enXen: se javim, ko/če bo potreba … hvala … pozdrav celi družinici ;)

 6. herr doktor komentira:

  huaaaa, sexy!

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.