Servis je (skoraj) biznis

Spet sem besna na serviserja – pa naj mi oprostijo vsi ta solidni … Pet let je, kar smo vseljeni in imamo komplet novo belo tehniko, pa je najprej šla napa, pol pralni stroj, zdej pa še pomivalec. Saj štrajka že kar nekaj časa, ampak vsake toliko je kar v redu opral, tako da sem mogoče malo odlašala s servisom oz. z nakupom novega.

Danes pa je napočil dan, ko mi je počil film in sem poklicala serviserja. In je prišel. V ’slim shaddy’ majci in v kabrioletu (ena stara jajca, da nau kdo upal na porscheja). Ogledoval si je ta nesrečni stroj in na koncu strokovno ugotovil, da bi lahko za vse bila kriva cev, ki dovaja vodo v stroj, da bi mogoče lahko bil motor, da je mogoče šel programator, da sumi tudi grelnik in, ne nazadnje, da je mogoče pa vseeno za vse kriva elektronika. Pa sem ga, vsa obupana, vprašala, koliko nas bo stalo popravilo. Ker – glede na to, da stroj laufamo vsak dan že pet let (in predvsem glede na to, da je v teh časih nekako normalno, da v roku petih/sedmih let pač vse crkne) – ne bi rada v popravilo vlagala preveč denarja. Sem rekla gospodu serviserju – povejte mi približno, koliko je popravilo. Ker če bo predrago, bom raje kupila nov stroj, ker s tem starim bo itak v roku enega leta spet kaj narobe in spet bo popravilo kakšnih sto evrov. In je začel gospod računati, je mrmral v brk (ni imel brkov): cev je ene 70 evrov, pol pa, uffff, programer, hmmmm … No, končne številke ni izdavil. Je pa zagrozil, da če hočem, da res ugotovi, kaj je narobe, da mora stroj odklopit (vgradni je), ga izvlečt iz omare, postavit na glavo, me je postrani pogledal, rekoč – gospa, to bo voda tekla v potokih, a res to hočete? Najbrž sem bila že čisto bleda.

Potem je še kar naprej jamral, da bo popravilo drago, da ko enkrat gre elektronika, je to res sranje in da dvesto evrov bo hitro. In, ni pozabil dodati, da se mi mogoče pa res bolj splača kupit nov stroj. In, tudi ni pozabil dodati, da se ukvarjajo tudi s prodajo. Veste, mi je zarotniško namignil, že drugo leto lahko spet kaj dragega crkne, stroj je le že star in zmahan.

Takrat se mi je končno posvetilo. Tip sploh ni bil butast. Kaj hitro je ugotovil, da če mu rata fajn me prestrašit (in s ceno servisa in z razlito vodo), da mu bo verjetno uspelo sklenit donosen biznis. Da bo ta presrana mamica s cvilečim dojenceljnom slej ko prej klonila in stresla petsto evrov za nov stroj. Me je prečital. In prav je imel. Res bom kupila nov stroj. Sam ne pri njemu. Da se mu ne bi slučajno še leta dolgo fino zdelo, kako me je nategnil.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov to “Servis je (skoraj) biznis”

 1. MihaHa komentira:

  Ničesar sicer ne delimo raje, kot nasvetov, pa vendar; grem družinske dragulje stavit, da šefe, če ne on, pa eden od tvojih bratov pozna domačega mojstra, ki ti ne bo s pomočjo terorja prodajal nove mašine. Hendimen po duši ti ga bo zrihtal za dva pera v Saxu. Probi najprej to. Če so bli pa od vseh descev sošolci v srednji tako prekleto nadpovprečno inteligentni, da nobeden od njih ni serviser, se bom pa sam oglasil na enemu gamsu s svojim hendimenom, ki ti jih bo, to ti obljubim, popil manj kot jaz.

 2. sadie007 komentira:

  miš … tip me je tko razkuril, da sem isti hip, ko je odšel, prek neta naročila nov stroj … je pa šefe reku, da ga bo priklopil, ja :)

  tko impulzivne smo punce včas, če nas kaj razpiz…

  ti pa le prid na gamsa, jst tebe vem :*

 3. artificial komentira:

  Kaj stroj ni vrgel ven nobene napake? Naš, podobne starosti, je pravtako neki štrajkal (začel piskat in napisal E3), pa ga je foter kar sam popravil. Hec, da je naslednjič štrajkal ravno, ko sem bil sam doma in sem tako moral na roke pomiti za cel pomivalec posode. Ampak je bil stroj spet endvatri zrihtan.

  Za prvič vem, da se ga je potegnilo ven ker priključenega in le nagnilo … gospod serviser pa bi verjetno bili bolj fini.

 4. EnXeN komentira:

  jp sejdi, takav ti je život.
  zase se sicer še nisem čisto dokončno odločil, ali želim biti v naslednji inkarnaciji res ploščičar – morda bom raje avtomehanik ali vodovodar – zanesljivo pa ne bom prav dolgo drgnil šolskih klopi. em se maš boljš v šoli in em se ti očitno to kasnej bolj splača tud v življenju …
  ti bi bila pa lahk recimo … vrtnarka? k tko rada travo kosiš … :-P

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.