Kuham, torej sem/smo

Vikendi kot je bil ta zdaj, občasno tako pašejo. Veliko smo bili zunaj, ogromno smo kuhali in pekli in dobro jedli. Začinjene fluge in krompirjeve polovičke v pečici, pa paella s piščancem in papriko, šefetova odlična jabolčna pita. O, njami.

Za vikende mi je še posebej v užitek kuhat, ko imam več časa. Med tednom je vse bolj našponano, ker sem sama, pa nikol ne vem, kdaj bo kdo jedel, tako da danes recimo sem prav odurno že ob devetih zasmradila stopnišče s praženjem česna. Če slučajno potem ne bo časa, ko se polha zbudita.

Poleti gremo kdaj radi tudi ven na kosilo in tud kakšno pico sfrezamo in podoben đank, ampak večinoma pa rada kar vsak dan kaj skuham. Sploh od takrat, ko sem si začela merit sladkor v krvi. Kadarkoli sem jedla zunaj, vedno je bila katastrofa. Po domači kuhi pa moj cuker nikoli ni bil visok. Tako da … Ja, za zdravo prehrano si je treba čas vzet, pa potrudit se je treba, pa včasih ne rata in to, ampak dejstvo pa je, da je kvaliteten futer naložba za celo življenje in meni je v veselje.

Dom naredi vonj. In prehranjevanje bi moralo biti druženje celotne družine za mizo vsaj enkrat na dan.

Se je pa treba kdaj pregrešit, se stinjam. Uni rakci iz Mkdonaldsa so zakon. :cool:

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Kuham, torej sem/smo”

 1. NoMercy komentira:

  heh … od vse vrste hrane in vsakovrstne priprave

  se je

  najbolje

  nalahno

  usrat :D

 2. papasinka komentira:

  dom naredi vonj- zelo všečno. in sploh druženje, pa nej bo to kosilo s familijo, večerja s kopico frendov ali s sostanovalci na prigrizku, ob polni mizi je zmerm tak užitek!

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.