Solo

Otročka sta zaspala, šefe je šel na pivo, jst pa gruntam, kam je šla tista punca, ki je hotla nekoč bit literarna in dramska kritičarka. Za prve osnutke sem bila celo pohvaljena. Sem bila ja. Punca, ki je požrla en kup knjig, ure presedela v teatru, ki smo ga primerjalci dopoldne imeli zastonj, ki je verjela, da … Kaj pa vem, kaj vse. Sem pa bila tisto jaz.

Končno je tišina, tamala itak že lep čas spi celo noč, sineta pa zadnje cajte nekaj muči in se zbuja na eno uro. Zjutraj sem pogosto utrujena, se pa vseeno trudim vsak dan sproti za dobro jutro oblečt tud svoj nasmeh, ki ga pustim čez noč viset čez en tak zmahan stol, že zarad hčerkice, ki se zbudi dobre volje in jo od mene tud pričakuje. Ob šestih ali pa še prej. Sine zjutraj rad pospi, jasno, on ima manjko. Jao jao.

Sem si mislila odpret pivo, pa ga ne upam, da ne bom preveč ropotala. Sem se hotla usest na teraso in enga srknit, enga prižgat in malo gledat zvezde, pa se bojim, da ne bom slišala, ker bejbifon je samo en, sobi pa dve … Nič ne bo iz romantičnega solo večera, zlezla bom pod kovter – prav po mamasto in v belih gatah in with one eye open čakala, kako kratka noč bo spet. Upam, da mi uspe nabrat vsaj tri ure. Ne v kosu, nisem tako požrešna.

Še malo, še malo, pa bomo ven iz ta hudga. Zdaj pa spat, če se že ne morem dol dat.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov to “Solo”

 1. šuši komentira:

  ej, punca je še čist tu, sem jo zadnjič enkrat videla, sam mal zmatrana je ;)

  Pač ni lahko bit roknrol mama, ampak jaz mislim, da bi bila take mame čist vesela ;)

 2. tinamenard komentira:

  Sadie, čas hitro teče, še bodo dnevi za knjige, teater… tud spanje pride na vrsto. Pred letom sem tud jaz mislila, da tega ne bo nikoli konec, pa pol kar na enkrat rata. Pivo si pa kar privošč, pa čim večkrat, pa tud če čist na kratko!

 3. kandela komentira:

  Jaz se bom enkrat tud potrudla bit tko kul mama, kot si ti. Ja!
  Bedno je, če človek, ves utrujen ne more spati. Upam, da v tem času, ko jaz komentiram, ti mirno spiš.

 4. sadie007 komentira:

  kandela … hvala :) spala pa žal nisem … sej za to bo še čas … ;)

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.