plan A

A če rečem, da je fantastična jesen, a bo osladno slišat?

Polna takih drobnarij, ki razveselijo in spomnijo, kako nam je fajn. Nenapovedan obisk bracota (ok, zdaj strica Gigija), ki žvižga pod balkonom, večerja z drago prijateljico, vožnja z barčico po Ljubljanici – ki ne bi mogla bit na bolj perfekten dan: oblačno je bilo, mirno, malo hladno, en tak prima zlovešč filing je vel z obeh strani kopnega in meni je srce igralo, pa nabiranje kostanja in delanje posteljic za celo družino iz bodečih lupin, še zadnjih par voženj z vlakcom na Grad, spotoma obisk gospe s tapetami, jabolčna pita in prvi pink plašček za hčerkico. Ki mi je, mimogrede, zadnjič, ko sem jo crkljala pred spanjem in ji rekla: tako te imam rada, Bižek, punčka moja, šepnila že napol speča: mami, kar srček me greje, ko mi to rečeš. :)

In medtem ko ful uživamo v družinskem življenju, je minilo že tud sedemnajsto leto od tistega usodnega žura za goodbye teens – še vedno zardim, ko se ga spomnim, pa šesta (ali sedma, hmmm?) obletnica poroke, ki sva jo čist spontano preživela na eno mirno nedeljo po zadnjem septembrskem morju na bowlingu, ki je bil darilo varuške in njenega fanta, midva pa sva vzela zraven še malo odlične družbe in o šit, kako smo se narežali. Mislim … (Ne) verjamem, da obleka naredi človeka, dejstvo pa je, da mu čevlji za bowling vzamejo vsaj malo dostojanstva, no. C’mon!

In enkrat vmes je že skoraj do konca zraslo naše novo gnezdece, ki bo res ena taka spešl mešanica. Roko na srce, meni dol visi, kaj je moderno, jst hočem sebe/naju/nas. In vsekakor nočem ničesar v barvi bele kave in malo manj bele kave ali kave samo z malo mleka. Navadne bele stene. Hočem les po tleh, hočem hrapav filing deske pod stopali. Pa en ogromen orientalski tepih. In največjo možno leder zofo. In eno seksi kartell svetilko. Za vse ostalo ima šefe popolnoma proste roke. Luči, pohištvo, bela tehnika – z vsem, kar izbere, bom komot preživela, glede teh stvari sem zelo prilagodljiva. Ne odstopam pa od parih svojih muh, ane. :oops:

Iščem samo še – pozor – takole travco … :cool:

Če bi kdorkoli znal pomagat, da črtam še ta zadnji opravek s svoje wish liste, potem lahko končno zadovoljno vzkliknem: mission completed!

O, sranje, tako sem srečna. Najbrž spet hormoni.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov to “plan A”

 1. uraa komentira:

  O, kako je fajn prebrat en tak pozitiven zapis. Je še meni spravil v še boljšo voljo <3
  Uživaj(te) še naprej!
  P.s.: Za travco pa žal ne vem..

 2. tinamenard komentira:

  Hej, to je una travca, ki jo posadiš mal pred božičem. Mislim, da sem vidla zadnjič celo na pošti, da prodajajo semenca. Drugač pa kakšen Spar,…
  In ja, včasih pašejo taki odklopi, polni smeha…
  Pa tnx še enkrat:-)
  Kar se pa gnezdeca tiče, pa še jaz komi čakam… firbec!

 3. anica komentira:

  Ta trava je božična trava oz. navadna pšenica. Stari starši so jo vedno posejali na Miklavžev večer in do božičnega je lepo vzklila, kot zgoraj na slikci. Priporočam, da pšenico na gosto posejaš in korito postaviš v bližino radiatorja.

 4. seamus komentira:

  Men je pri našem stanovanju samo to žal, da nismo mogli izbirat kaj bo po tleh. In namesto pravega oljenega parketa je ostala sedaj samo prava hrastova oljena miza in stoli. Nič kemije, samo les in naravno olje.

 5. MihaHa komentira:

  Kar srček mi pogreješ, veš.

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.