Zadnji mesec

V ponedeljek in petek popoldne tradicionalno torticanje s tamalima slavljencema. Odkrila sem fantastično pirino pito z jabolki in rozinami. Vmes trikrat fitnes. En babji večer. En obisk Grošeljce. Dve noči brez šefeta. Veliko pečenega kostanja in malih črnih prstkov.

Zdaj smo bili ene četrtič letos par dni sami in smo že kar fino ulaufani. Usedem se s tamalima na tla in ju primem ta tiste male ročice in jima rečem: lejta, sami smo, potrudita se bit pridna, pa dejmo se luštno imet. Vzela sem dva dni dopusta in bila cel dan z njima. O šit, kako je pasalo. Smo eno popoldne sedeli v Saxu, zraven pa dva poslovneža. Sem vprašala, a vaju moti, gospoda, če se usedemo tule na vogal, ker je še malo sonca. Onadva pa: ne, mami, nič naju ne moti. Otročka sta se potem igrala, jst sem srebala kofi, japija pa debatirala o milijonih. Oba v bermudah z žepi, zgoraj pa srajca in reklc. Hecneža. Ko smo odhajali, je eden rekel: pa lepo se imej, mami.

In moja punca je na poti domov vprašala, a bo že noč? In sine je mrmral tema, tema. Za večerjo smo jedli kosmiče in se šli ‘moj moj’. Zaspala sta ob osmih. In noč je bila mirna.

Sem stala zvečer potem v temi ob oknu in gledala ven. Tist filing je bil spet, magdalenice. Ampak v dobrem smislu. V smislu, da smo na varnem. In kakšno srečo, da imam. Dva taka polha z mehkimi lički. In tista tišina, ki nastane mičkeno čez osem. Kadar sem zvečer sama, vedno ugasnem tv in vse luči in kar malo ždim v kotu na zofi. Kot en mali bavbav objemam kolena in ves tisti mir sto na uro.

Z nikomer na tem svetu ne bi hotela zamenjat svojega življenja.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov to “Zadnji mesec”

 1. tinamenard komentira:

  ..in ti ga tud ni treba! Ker če imaš rad svoj life, si srečen in tud okrog tebe so samo taki – enako misleči ljudje. Vsi smo kreatorji svojega življenja, če ga kdaj želimo zamenjat, se je treba vprašat, kaj delamo narobe, da nismo zadovoljni!

 2. helena37 komentira:

  Včasih ti drugega ne preostane. Keep fighting.

 3. jasen komentira:

  čudovit zapis. hvala.

 4. chef komentira:

  Oh, te mamice, ki na sončku posedajo pred Saxom …

 5. firebitch komentira:

  Blondi Bondi, ne poznam te, ampak kakor da te. :) Berem te že leta; včasih se smejem s tabo, včasih žalostim, včasih jezim in vedno, ampak res čisto zmeraj, navijam zate. You go girl! In, hvala ker se deliš z nami.

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.