Kemija

Danes ponoči je bil pa mir, ampak sem se vseeno zbudila. Moja domišljija brez meja. Sem zrla iz oči v oči v majhno lisičko, ki je prišla s potiskane odeje in ti je lizala komolec in potem sem gledala obraz brez kože, ki si ti, ki se smeješ.

Zdaj bo že štirinajst dni, kar sem stala ob tujem oknu, bosa in v preveliki halji od polnoči pa do treh zjutraj in je bil zunaj veter in dež, držeč Biži v naročju v nekem tihem zavezništvu sem gledala dol na park, ki je počival v temi in sem si želela, da bi bila tam zunaj, ker se mi je zdelo še vseeno bolj prijazno kot tam znotraj. In potem sem zlezla nazaj v tujo posteljo, ki me prvič ni rajcala, zibajoča drevesa pa so s sencami risala film na bež steno in tisti hip sem se zavedla, ponovno, da je vse skupaj kemija in da bo minilo. In sem stisnila Biži k sebi, kot bi bila ti (pa saj na pol je, ane) in sem ji šepnila, še malo, še malo.

Ne vem, en tak predbožičen filing se me loteva. Želim si že okrašene smrekce in tvojih prostih dnevov, in zvečer, ko se kolone avtomobilov valijo mimo najinega okna proti centru po novoletnih nakupih, sem pomirjena in če zadiši še po palačinkah z brusnicami, potem imam vse.

Kot prvošolka nestrpno čakam prvi sprehod v lisičjem leder plašču.

Ja.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov to “Kemija”

 1. chef komentira:

  Pa najdražji voziček morate kupit :mrgreen:

 2. citroen komentira:

  MM kaj če bi ti pred spanjem vzela manj alkohola ali kakih drugih substanc, ne bo vec sanj bo pa vec nocne more.

 3. coldhardbitch komentira:

  O, mami :)

  Ja, jst si občasno že zavrtim kakšen božični cede :oops:

 4. slikca komentira:

  Očitno je Niki zlo priden otročiček….Sadie is back….nice :D

  chef@ a ti je crnkovič dal idejo…jst bi zate predlagala unga runnerja, da bi se lahko učil laufat zraven…aja, sam ne po tivoliju, je prenevarno bo še kak lovc streljal na ranjenga merjasca ki se krivi z mp3 plajerjem v ušesih, al kako ;) ….nč osebnega, da se razumemo :D

 5. irena komentira:

  you make christmas sound kinda nice. weird.

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.