Spomin(čice)

Je bilo malo bizarno, je manjkalo nekaj malega, ampak bilo veliko ostalega. Pa tud če nisem v celoti govorila resnice, ne takoj, pa tud če je v resnici vse tisto bila resnica, samo malo bolj pozna, se spomnim, nikoli ne bom pozabila, si rekel – mene vse to nič ne moti. Jst te vzamem celo in vso, z vso čustveno prtljago, s težkim tovorom na upognjenem hrbtu, jst te hočem, da te ozdravim, da te zacelim, da nesem pol te zajebane prtljage zate, dokler ne pozabiš, dokler ne zaživiš spet, z mano, drugače, na novo. In sva stala tam objeta ob štirih zjutraj, naslonjena na ograjo, ki je obdajala majhen ribnik – ne vem, če ni bil Brbotalnik, kar stala sva tam in si verjela. Ampak tisti hip, ko sem se zalotila, da so kljub vsemu lepemu moje nore misli pa vseeno odtavale nekam drugam, tisti hip sem vedela, da ne bo šlo, da mi je namenjeno, da me najprej še bolj boli, ker mora še bolj boleti, da potem vendar neha.

In kasneje, že globoko v drugem jutru, je globina za mojimi očmi še kar trzala. Ker ni bilo več solz – niti ene same, sem zavita v umazano rjuho jokala brez solz in praznega srca, ker sem že takrat vedela, da si ne upam.

In tud če sem zato mogoče pusi, mi danes ni žal, da si takrat nisem upala.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov to “Spomin(čice)”

 1. orfej komentira:

  ne upati ne pomeni vedno biti pusi…

 2. korenc komentira:

  Orfej, pomeni pa da je večina žensk blazno nesamostojnih. :(
  Zajebane so take zgodbe ja, ko moški s tiči mislijo.

  Bejba, sej boš zmogla, tut pozabila boš, sam zaupala pa nikol več!

  Tisto od zadnjič, z žejo, ni blo mišljeno, da zato, ker je dedec tako inteligenten ampak zato, ker je prevelik buks, da bi te znal osrečit. :(

  Hold on.

 3. korenc komentira:

  Čakaj, žal si rekla???
  Česa le.
  Poglej kakšno luškano nagrado si dobila.
  Mislim, da ti je bilo vse poplačano. ;)

 4. irenca komentira:

  oh korenc c’moooon! :roll:

 5. irena komentira:

  jst sem bolana, jst ne glede na polovico besed vidim samo romantiko. :oops:

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.